Locale 2020: 28 sesizări de fraudă electorală, duminică, în Neamț

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective, pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

La nivelul judeţului Neamţ, procesul electoral s-a încheiat fără a fi înregistrate evenimente deosebite.

Au fost înregistrate 28 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral, toate fiind verificate cu promptitudine.

Au fost constatate 4 fapte contravenționale pentru care s-au aplicat 3 sancțiuni în valoare de 5.000 de lei și un avertisment scris.

De la începutul procesului electoral, polițiștii au întocmit 4 dosare penale privind infracţiuni electorale (tentativă la infracțiunea de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, coruperea alegătorilor,  2 – fraudă la vot)

Un alt dosar penal privind infracțiunea de fraudă la vot a fost întocmit de polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov, după ce un bărbat și-ar fi exercitat dreptul la vot deși nu figura pe listele permanente privind persoanele cu drept de vot.

Forţele Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi în sistem integrat pentru a asigurarea măsurilor de ordine publică în zona secțiilor de votare şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale.

De asemenea, forțele de ordine vor asigura securitatea transportului materialelor rezultate în urma procesului de votare și a dosarelor întocmite de birourile electorale.

Le mulțumim cetățenilor care în timpul exercitării dreptului de vot au dat dovadă de responsabilitate şi au respectat prevederile în vigoare.