Liviu Harbuz vrea sa crească electoral pe scandalul Carla’s Dreams


Un comunicat venit pe adresa noastră, din partea candidatului PSD la primăria Piatra Neamț, îl acuză pe primarul municipiului Piatra Neamț de o iresponsabilitate CRIMINALĂ.

DSC_0424Cu aceleași expresii folosite de multe pagini FAKE pe Facebook sau ziare de campanie, în care se nuanțează chiar ideea FALSĂ că „primarul ar fi fost în spatele acestui concert”, candidatul Liviu Harbuz a considerat că este oportun să apară în presă (poate, poate mai acumulează câteva voturi de la pietreni) și să atace primarul folosindu-se de incidentul din mall.

Atât timp cât un spațiu are avizele ISU, DSP, DSV, etc și este proprietate privata, primarul nu are niciun fel de atribuții peste aceste acorduri deja obținute. Organizatorii evenimentului și proprietarul spațiului sunt cei care trebuie să se preocupe ca evenimentul să se desfășoare în condiții de siguranță.
În Piatra Neamț, în diverse locații din oraș, restaurantele sau pub-urile au organizat sute de evenimente asemănătoare. Cum ar fi trebuit sa procedeze un primar în concepția deputatului Harbuz, să stea la intrare și să numere participanții? Ori să-i întrebe dacă le este cald sau simt vreun curent la spate?
Vezi și Galleria Mall nu a solicitat Primăriei autorizație pentru concert. „Se poate merge până la închiderea mall-ului”

Încercările disperate de a se ridica electoral cu câteva zeci de voturi profitând de un incident nefericit și de suferința unor copii, ne arată cât de josnică a ajuns campania electorală din acest an.
Se pare ca unii candidați care au pierdut contactul cu realitatea, stau la colț și așteaptă să se întâmple ceva, o nenorocire pe care să-și construiască programul electoral.
Lucrurile astea nu fac decât sa demonstreze încă o dată că inteligența locuitorilor orașului Piatra Neamț este, din nou, jignită.

O dovada vie a celor scrise mai sus se afla în comunicatul deputatului Harbuz Liviu, pe care il aveți postat, în întregime.

COMUNICAT DE PRESĂ

– CABINET PARLAMENTAR LIVIU HARBUZ –

Este criminală iresponsabilitatea primarului interimar Dragoș Chitic

După evenimentul nefericit petrecut seara trecută la concertul organizat de centrul comercial Galleria Mall din Piatra Neamț, primarul interimar a organizat o conferință de presă prin care se disculpă și aruncă toată vina în curtea altora, arătându-se indignat de consecințele pe care le-ar fi putut avea organizarea concertului din Galleria Mall.

În conferința de presă primarul interimar cere cu multă prețiozitate Poliției Locale să verifice autorizațiile mall-ului Galleria din Piatra Neamț, de parcă ar fi fost primul eveniment organizat în incinta acestui centru comercial.

Știți cumva câte concerte au fost organizate în Galleria Mall în toată perioada în care dumneavoastră ați fost viceprimar și primar interimar?

Celelalte concerte, domnule primar interimar, au avut autorizații? Sau nu v-au sesizat nici instituțiile abilitate, nici consilierii, nici activul de partid când au cântat Fuego, Connect-r sau alții?

Dumneavoastră, care sunteți un răsfățat al internetului, uneori – aș spune – chiar internaut, nu ați avut acces la campania online de promovare a acestui concert? Dacă nu ați reușit online, puteați să vă informați offline, când mergeați în campania electorală prin cartiere. Afișele de promovare erau lipite prin tot orașul.

Mă întreb dacă nu cumva ați încurajat acest spectacol luând în calcul gratuitatea lui, după bunul dumneavoastră obicei de a organiza evenimente electorale pe banii publici sau pe banii altora!?

Cum a fost posibil ca instituțiile statului: ISU, Jandarmeria și Ambulanța să accepte începerea spectacolului în condițiile în care nu exista o autorizație de la primărie?

Nu am nicio îndoială că dumneavoastră ați știut de acest spectacol.

Numele primarului Cristian Popescu Piedone vă sună cunoscut? El măcar s-a deplasat imediat la fața locului. Dumneavoastră unde erați aseară, domnule primar interimar?

Desigur, o să îmi spuneți că Slavă Domnului nu au fost victime, exceptându-i pe cei 9 copii care au leșinat, dintre care 4 au ajuns la spital.

Dar, domnule primar interimar, dumneavoastră ați auzit vreodată de PREVENȚIE?

Din toate domeniile care vă intră în atribuții, numiți măcar unul în care dumneavoastră sunteți preocupat de prevenție.

Din punctul dumneavoastră de vedere, domnule primar interimar, dacă pietrenii se îmbolnăvesc din cauza bacteriilor din apa potabilă – este vina societății Apa Serv, dacă criminalitatea infantilă crește în Piatra Neamț – este vina Protecției Copilului, dacă traficul este infernal în Piatra Neamț – este vina Poliției Rutiere, dacă există prea mulți câini fără stăpân în Piatra Neamț – este vina celor care îi aduc din sate la oraș, dacă sunt focare de infecție reprezentate de mormane de gunoi – este vina populației rrome, dacă comerțul agroalimentar se desfășoară în condiții improprii în piețele din Piatra Neamț – este vina producătorilor.

Dar găurile din dreptul gurilor de canal cauzate de diferența de nivel între canal și asfalt din zona Aleei Tiparului și lăsate nesemnalizate sau găurile lăsate în urma decopertării și scoaterii bordurilor cui se datorează?

În elanul dumneavoastră de asfaltare, de amenajare a bordurilor, iluminat cu iepurași, vopsit treceri de pietoni și alte spoieli electorale uitați mereu de prevenție.

Decât să folosiți jurnaliști tocmiți să vă spele mereu imaginea palidă de primar interimar, mai bine ați apela la profesioniști care să se ocupe de informarea și educarea cetățenilor din Piatra Neamț.

2,5% (sau chiar mai mult) din populația orașului Piatra Neamț a participat ieri la un spectacol căruia i s-a făcut promovare mai bine de 2 săptămâni iar dumneavoastră nu știați nimic?

Poliția Locală sau Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă care vă sunt subordonate direct nu v-au informat?

Aș vrea să vă atrag atenția, domnule primar interimar, că PREVENȚIA ar trebui să fie cel mai important instrument al unui edil cu pretenții de primar.

Cer public, în calitate de Deputat în Parlamentul României, organelor abilitate ale statului – Prefecturii, Poliției și Parchetului – să se autosesizeze pentru fapta de neglijență în serviciu a primarului interimar Dragoș Chitic. Nu mai vrem un al doilea Colective în România!

În acest sens invoc Legea administrație publice locale nr. 215/ 2001, lege ce reglementează și atribuțiile primarului:

k) ia măsurile prevăzute de lege cu privire la desfășurarea adunărilor publice;

l) ia măsuri de interzicere sau de suspendare a spectacolelor, reprezentanțiilor sau a altor manifestări publice care contravin ordinii de drept ori atentează la bunele moravuri, la ordinea și liniștea publică.

LIVIU HARBUZ

DEPUTAT