Liviu Harbuz intră în echipa lui Băsescu


ACTUALIZARE 2 „Am luat decizia de a mă alătura UNPR și grupului parlamentar progresit pentru a-mi putea continua munca pe care am depus-o în județul Neamț și pentru a-mi putea duce la bun final proiectele și inițiativele pe care le-am promis și pe care le-am început pentru oamenii din Neamț. Am o relație veche cu Valeriu Steriu și am încredere în competențele sale politice și în direcția în care poate îndruma UNPR în această perioadă politică tulbure, în care este nevoie de politică de calitate, făcută pentru binele românilor’, a declarat Liviu Harbuz.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Președintele UNPR Valeriu Steriu a salutat decizia deputatului, arătând că UNPR este un partid care se întărește constant, prin venirea unor oameni de valoare, precum Liviu Harbuz. ‘Îl cunosc bine pe Liviu și pot spune că întâi de toate este un prieten bun și un profesionist desăvârșit. Venirea sa în UNPR aduce un plus de valoare și de competență politică partidului, în special în zona de agricultură și de management politic. Echipa UNPR se consolidează și se lărgește cu profesioniști și oameni de valoare și acest lucru nu poate decât să ne bucure, pentru că ne confirmă rolul de pol politic central’, a declarat Valeriu Steriu, într-un comunicat de presă emis de Agerpres

ACTUALIZARE 1Comunicat PSD Neamț „Decizia lui Liviu Harbuz de a se înscrie în UNPR este una personală. Sperăm ca, după mai bine de 15 ani de muncă în PSD, Liviu Harbuz să rămână în continuare un susţinător al proiectelor noastre, proiecte ce sunt în folosul nemţenilor. Din partea noastră a avut toată susţinerea atât în campania electorală, cât şi pentru proiectele pe care le-a propus. Este un moment în care drumurile noastre se despart. Până la urmă fiecare decide direcţia în care vrea să meargă. PSD Neamţ va rămâne o echipă unită, care îşi propune să ducă la îndeplinire promisiunile făcute nemţenilor”. – a declarat Ionel Arsene, președintele PSD Neamț

ȘTIREA INIȚIALĂ – Deputatul Liviu Harbuz, cel care a candidat din partea PSD pentru fotoliul de primar la alegerile locale din iunie 2016, a ales să părăsească barca PSD și să se devină PMP-ist (via UNPR).

Știrea a apărut cu puțin timp în urmă, atât în presa națională, cât și în cea locală, lăsând atât PMP-ul cât și PSD-ul „fără glas” și fără nicio reacție oficială. Cel mai probabil, cele două partide nu se așteptau la o asemenea mișcare. Declarațiile unor membri importanți din cele două partide sunt uniforme: „Nu știam!” „Am văzut în presă” sauAm să mă interesez”.

Unele zvonuri susțin că Liviu Harbuz nu ar mai fi încăput pe lista de parlamentari ai PSD Neamț, iar mutarea l-ar putea propulsa ca președinte PMP Neamț (după fuziunea UNPR cu PMP). Iar ca să găsească explicație la despărțirea de social-democrați, Liviu Harbuz ar motiva faptul că, la Piatra-Neamț, promisiunile din campanie nu vor putea fi onorate de noua majoritate PSD+PMP.

„Mă surprinde, dacă vorbim despre înscrierea domniei sale într-o altă formațiune politică. Eram convinsă că este atașat Partidului Social Democrat. Cât privește punerea în aplicare a proiectelor pe care domnia sa l-a susținut în campanie, sunt multe elemente pe care PSD le are în vedere, numai că în două săptămâni nu cred că era timpul fizic necesar de a construi ceva … Nu se pune problema să nu fi îmbrățișat, din moment ce am făcut echipă cu domnia sa, puncte de vedere și nu numai puncte de vedere dar și proiectele pe care le-a avansat pentru Piatra-Neamț și locuitorii orașului” a declarat Luminița Vîrlan, președintele PSD Piatra Neamț

Dincolo de surprinzătoarea mișcare, pe care unii ziariști au anticipat-o corect, rămâne o singură întrebare: ce facem cu toate declarațiile de acum o lună, două, în care cei mai răi oameni erau „oamenii lui Ștefan” sau „cei care au tăiat pensiile și salariile”?

PUBLICITATE