Lista țărilor cu risc epidemiologic. Care sunt țările din zona ROȘIE (22 iulie)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a publicat, astăzi, noua listă a țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori – roșu, galben și verde, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Grecia, o destinație turistică preferată de români, rămâne în zona galbenă. Maldive, o altă destinație turstică, iese din zona roșie și trece în zona galbenă.

Dacă țara din care vine persoana respectivă este în zona galbenă, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Sunt scutiți de carantină copiii sub 3 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Anexa la HCNSU nr. 48 din 22 07 2021
PUBLICITATE