Limuzină de 28.000 Euro, din banii pietrenilor, pentru primarul Carabelea

O vorbă românească spune că „obrazul fin cu cheltuială se ține”. Cu siguranță acesta a fost motivul pentru care Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra-Neamț, a achiziționat din bugetul local o mașină de lux, cu zero km, care a costat peste 1,4 miliarde (lei vechi), adică nu mai puțin de 28.755 euro (TVA inclus).

Pentru cine nu-și mai amintește, la câteva luni după ce a fost instalat primar, Carabelea a îndatorat și mai mult orașul, împrumutând de la bănci 16 milioane de lei (vezi aici), spunând că nu îi ajung banii din bugetul local pentru cofinanțarea proiectele europene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Iată că pentru poftele proprii, de a se da jos dintr-o limuzină nou-nouță, a găsit bani în bugetul local. Cât despre bursele copiilor, investițiile în educație, în sănătate, în drumuri sau în cultură, alea pot să mai aștepte. Limuzina era importantă!

În data de 6 august, primăria a achiziționat un autoturism marca Skoda Superb iV Ambition în valoare de 118,830 lei (fără TVA), cu următoarele caracteristici: motorizare Plug-in Hybrid; Putere: 115 KW/ 218 CP; Cilindree: 1395 cmc; Culoare: Moon White; Tapiterie: Stofa negru; Cutie de viteze DSG; Norma de poluare: Euro 6.

Vorbim despre o achiziție directă pe SEAP (vezi link AICI). Probabil a văzut mașina, i-a plăcut și a dat dispoziție să fie achiziționată.

De remarcat este faptul că fostul primar Dragoș Chitic a reușit să meargă în anii în care a condus municipiul cu Dusterul sau cu celelalte mașini din dotarea primărei, iar Gheorghe Ștefan nu a folosit deloc autoturismele instituției, preferând să meargă cu mașina proprie.

 

PUBLICITATE