Lidl majorează salariile de la 1 martie şi extinde gama de beneficii pentru angajaţi

Retailerul Lidl România anunță creșteri salariale și mai multe beneficii pentru angajați, de la 1 martie. Cel mai mare impact va fi la nivelul lucrătorilor comerciali și al comisionarilor din depozite, spun reprezentanții companiei.

De la 1 martie, un vânzător Lidl încadrat cu salariul minim va realiza venituri medii lunare garantate de 3061 de lei brut, în vreme ce un comisionar aflat în aceeași situație va câștiga 3301 lei brut.

În plus, Lidl are o politică de salarizare în trepte, salariul crescând anual în primii trei ani de activitate în companie. Același vânzător va ajunge în al treilea an la un venit brut de 3542 lei, în vreme ce un comisionar va câștiga 3792 lei brut. Astfel, venitul minim pentru ambele categorii profesionale crește în mod garantat în primii trei ani cu aproximativ 15%. În ultimii doi ani, Lidl a dublat practic venitul minim brut în companie.

Veniturilor în bani și tichete valorice li se adaugă și alte beneficii printre care asigurare privată de sănătate, zile de concediu ce cresc progresiv și oportunități de dezvoltarea profesională.
Începând cu acest an, toți angajații Lidl vor avea asigurare de viață, pe lângă asigurarea medicală privată de până acum. Membrii familiei angajaților pot beneficia, de asemenea, de oferte la o gamă largă de servicii medicale.
Tot din 2018, toți angajații retailerului vor primi tichete de masă, acest beneficiu fiind disponibil până acum doar pentru lucrătorii comerciali și comisionarii din depozite.
Retailerul investește constant și în dezvoltarea angajaților săi, astfel încât orice vânzător are posibilitatea de a promova în poziția de manager de magazin. Un manager de magazin poate ajunge la venituri medii lunare de 8.825 de lei brut și primește, pe lângă beneficiile amintite, mașină de serviciu, pe care o poate folosi și în interes personal.
Creăm anual în România aproximativ 500 de noi locuri de muncă. Știm însă că asta nu este suficient, astfel că am făcut o prioritate din a le oferi colegilor mai mult decât un job și a menține nivelul salariilor peste nivelul pieței. Sunt foarte bucuros că niciun angajat Lidl nu câștigă mai puțin de 3.000 de lei brut”, spune Frank Wagner, președintele consiliului de conducere Lidl România.
Lidl este singurul retailer din România care închide magazinele pentru a le oferi angajaților două zile libere atât de Crăciun, cât și de Paște. Totodată, angajații sunt remunerați pentru toate orele suplimentare lucrate.
sursa: stirileprotv.ro
loading...

One comment

  1. Totusi…noua ne plac locurile de munca la stat.La Lidl trebuie sa muncesti pentru bani.

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*