Liberalii nemțeni, protest în fața Consiliului Județean

Liberalii nemțeni au pichetat, astăzi, sediul ApaServ Roman și clădirea Consiliului Județean Neamț, nemulțumiți de modul în care compania județeană de apă se achită de obligațiile de a furniza apă în municipiul Roman.

Îmbrăcați în tricouri cu mesajul: „Vrem apă! Vrem fapte, nu vorbe! Rușine ApaServ! Rușine Consiliul Județean! Rușine Harpa & Arsene! Rușine PSD!”, mai mulți liberali în frunte cu președintele PNL Neamț, George Lazăr, senatorul Eugen Țapu-Nazare, deputatul Laurențiu Leoreanu și primarul municipiului Roman au protestat, în fața sediului ApaServ Roman după care au ajuns și la Piatra-Neamț, în fața clădirii Consiliului Județean.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Motivul principal al protestului a fost restricționarea programului de furnizare a apei din utimele zile în municipiul Roman.

Suntem astăzi în fața Consiliului Județean Neamț, acasă la jupânul Ionel Arsene, pentru a-i cere socoteală și ai spune în al 12-lea ceas să rezolve problema Apaserv, companiei județene pe care o patronează împreună cu camarila sa politică, companie județeană unde și a pus director pe fostul angajat al cumătrului lui, domnul Ginel, cu care a împărțit lucrările în județul Neamț și să rezolve problema apei pentru nemțeni și în mod deosebit pentru romașcani, pentru că de mai bine de câteva zile municipiul Roman, un municipiu cu peste 60.000 de locuitori, stă fără apă.

Nu avem cum să ne facem igiena, nu avem cum să ne spălăm hainele, nu avem cum să gătim, nu avem cum să spălăm, nu ne putem gospodării pentru că avem o ineficiență totală de management al companiei județene Apaserv, girată de PSD și președintele de facto al PSD, Ionel Arsene. Se vorbește de investiții. Domnul Arsene și cei de la Apaserv vorbesc de investiții. Păi au făcut investiții în ultimii opt ani în Roman aproape 0. Au luat bani de la municipiul Roman, după ce au semnat facturile încasate de la persoane juridice, persoane fizice, consumatorul casnic, au luat banii dar nu au făcut absolut nimic pentru că în Roman, astăzi, lucru cunoscut și de ApaServ, rețeaua de apă pierde peste 70% din apă adică din ce iese din puțurile de captare de la Simionești Pildești până la consumatorul final, consumatorul casnic, 70% este pierdere.

Atrag atenția asupra unui următor fapt. PSD în ultimii șase ani de guvernare județeană au avut în permanență majoritate în AGA, în Consiliul de Administrație al Companiei Apaserv. PNL Neamț nu a avut niciun consilier AGA-man sau vreun consilier în Consiliul de Administrație ca să putem fi parte la aceste decizii. Această responsabilitate a prostului management aparține în totalitate celor de la Consiliul Județean și companiei Apaserv.

Mai mult, una dintre activistele importante ale PSD Roman, doamna Iuliana Năstase Onu, este în consiliul de administrație.

Cireașa de pe tort, ieri și astăzi, în consiliile locale din Piatra Neamț Roman și Târgu Neamț, compania Apaserv vine cu o propunere de creștere de preț de aproximativ 40% pentru următorii cinci ani.

Adică după ce practici printre cele mai mari prețuri la apă din țară – suntem pe locul 4 în România ca și prețuri – și printre cele mai proaste servicii pe care le oferi, ai tupeu și nerușinarea să vii în fața nemțenilor să mărești cu 40% pe următorii cinci ani prețurile.

Fapt pentru care noi, PNL, consilierii noștri din fiecare Consiliul Local, vom vota împotrivă la aceste măriri de prețuri pentru că ni se pare o situație halucinantă.” – a declarat președintele PNL Neamț, George Lazăr.

Senatorul PNL Neamț, Eugen Țapu Nazare, a prezentat succint, în trei puncte, motivul pentru care liberalii sunt nemulțumiți de conducerea ApaServ și conducerea Consiliului Județean Neamț.

Punctul numărul unu: cetățenii din Piatra Neamț, cetățenii din Roman și în general cetățenii din județul Neamț trebuie să știe realitatea și realitatea este următoarea: Compania Apaserv este singura și exclusiv responsabilă de administrarea rețelelor de investiții în rețele de mentenanța rețelelor, prin contractele pe care le a semnat succesiv.

Punctul numărul doi: aici, din clădirea asta, (așa ar trebui dar mai mult de la București decât de aici) domnul Ionel Arsenie, președintele de facto al PSD, coordonează direct această companie. Așa cum bine a spus și domnul președinte George Lazăr, din 2016 au avut exclusiv în Consiliul de Administrație și în AGA consilieri din majoritatea domniilor lor.

Punctul numărul trei: până acum ar fi trebuit să fie rezolvată problema rețelelor de apă și canal, pentru că dacă vă aduceți aminte în 2020, la începutul anului, l-am chemat aici personal pe domnul Ministru al Fondurilor Europene la o întâlnire cu Compania Apaserv ca să-i învețe ce pași au de făcut să acceseze POIM-ul de pe bugetul 2014-2020. Ce s-a întâmplat? Nimic! Nu au accesat nimic. Acum o aud că vor să depună un proiect de peste 300 de milioane de Euro, dar în care nu sunt prevăzuți bani pentru rețele nici la Roman nici la Piatra Neamț. La Piatra Neamț s-a mai făcut ceva de a lungul timpului în primul POIM, dar foarte puțin. Bătaia de joc la adresa cetățenilor din Piatra Neamț, că și aici se întrerupe foarte des apa, la adresa cetățenilor din Roman în special, dar în general și la adresa celor din Târgu Neamț din tot județul Neamț, este responsabilitatea exclusiv a PSD pentru că președinte de facto al PSD este domnul ăsta care a r trebui să fie la servici aici dar care conduce de la București. Vă mulțumesc.” – a spus senatorul Eugen Țapu Nazare.

Președintele PNL Neamț, George Lazăr:

ApaServ întrece orice limită şi le cere nemțenilor şi mai mulți bani pentru serviciile pe care NU le furnizează!

ApaServ, societatea aflată sub patronajul Consiliului Județean Neamț şi care a sistat aproape integral furnizarea apei potabile în Roman, solicită, cu un tupeu greu de imaginat, majorarea tarifelor la apă și colectarea apelor uzate, precum și la serviciile conexe.
Cum poți, în condițiile în care ții zeci de mii de oameni fără apă, să ai îndrăzneala să le ceri şi mai mulți bani la factură?

Să plătească pentru ce? Pentru lipsa de bun simț şi incompetența cu care suntem tratați de ani de zile?

Niciun consilier local din partea Partidului Național Liberal nu va vota în favoarea acestei propuneri venite din partea ApaServ. Nu este posibil să le ceri oamenilor să plătească şi mai mult, deşi avem printre cele mai mari facturi din țară, pentru incompetența cu care este tratată problema rețelei de apă din Roman de aproape 8 ani de zile.
Astăzi, în şedința de Consiliu Local, PNL Roman s-a opus măririi prețurilor la serviciile furnizate de ApaServ. Sper că acelaşi lucru îl vor face toți consilierii locali din județul Neamț, care înțeleg că Arsene nu e Dumnezeu şi nu poate decide când şi câtă apă vor primi oamenii.

Astăzi am mers la ApaServ Roman şi la ApaServ Piatra Neamț cu găleți şi bidoane goale, să le cerem lor să ne dea apă pentru acasă, dacă tot nu se grăbesc în rezolvarea acestei probleme. Le-am lăsat şi câteva rufe murdare, pe care noi nu avem cu ce să le spălăm, deşi avem copii la şcoală, deşi trebuie să mergem în fiecare zi la serviciu.

Am făcut o oprire şi la Consiliul Județean Neamț, unde domnul preşedinte Arsene, deşi are toate pârghiile necesare să pună capăt acestei bătăi de joc la adresa romaşcanilor, continuă să arunce vina către primăria Roman.
Domnul Arsene uită probabil că are la degetul mic compania ApaServ, că are majoritate în Consiliu şi membri din PSD, pe care de altfel, îl conduce cu mână de fier, în conducerea ApaServ.

Printre aceştia se numără şi doamna Iuliana Năstase Onu, membru PSD foarte vocal în campanii şi totdată membru în Consiliul de Administrație ApaServ, pe care nu am auzit-o vreodată dând o minimă explicație vis-a-vis de problema apei, romaşcanilor cărora le cere voturi fără pic de bun simț.

Astăzi, alături de domnul senator Eugen Țapu-Nazare, domnul deputat Laurențiu Dan Leoreanu, domnul primar al municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, consilierii județeni şi locali liberali, dar şi zeci de romaşcani nemulțumiți, am ieşit în stradă să le spunem că ne-am săturat.
Că şi-au bătut prea mult timp joc de nemțeni şi că aici nu e sat fără câini.
Dacă nu iau ei atitudine, luăm noi.

Protestul de astăzi este un semnal de alarmă pentru toți cei responsabili în problema apei de la Roman, începând cu administrația defectuasă a ApaServ, domnii pesedişti care stau cu mâinile încrucişate şi aruncă vina pe cine pot, crezând că pot să îi mintă pe oameni la nesfărşit, până la Consiliul Județean Neamț, sub conducerea lui Ionel Arsene, care are control direct asupra ApaServ şi de ani întregi se complace în această situație, din care singurii care au de suferit sunt romaşcanii.

Nu mai putem şi nu mai vrem să vă tolerăm nesimțirea fără margini. Avem copii, avem familii şi nu avem apă pentru igiena zilnică, pentru gătit, pentru spălat! În anul 2022, este ceva greu de imaginat. Până când le va face ApaServ programul romaşcanilor, în funcție de când îngăduie ei să curgă apa?

Nu aveți respect față de noi, față de lege şi față de angajamentul pe care vi l-ați luat, prin semnarea contractului cu primăria Roman.
Asumați-vă responsabilitatea şi plecați acasă!

Vrem fapte, nu vorbe!
Vrem rezolvări, nu minciuni şi acuzații nefondate!
Vrem apă în fiecare casă, nu facturi mai mari, în timp ce rețeaua de apă din roman are 70% pierderi!
Rezolvați problema apei de la Roman sau lăsați pe altcineva, competent şi cu mai mult bun simț şi respect față de oameni, să o facă!

Ruşine ApaServ! Ruşine PSD!

PUBLICITATE