Liberalii din Piatra-Neamț, singurii care l-au omagiat, ieri, pe Calistrat Hogaș

Ieri s-au împlinit 171 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai importanți scriitori si cărturari nemțeni, Calistrat Hogaș.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ne-am așteptat ca la casa memorială din Piatra-Neamț sa se desfășoare un amplu program de manifestări ale instituțiilor de cultură din județ, ale partidelor politice si a altor ONG-uri sau simpli cetățeni care doreau să omagieze ziua de naștere a scriitorului.

Din păcate, a fost cam pustiu la casa memorială, iar singurii care au avut inițiativa de a marca aceasta zi au fost liberalii pietreni.

Primarul Dragoș Chitic, consilierii Romel Bîrjoveanu și Crina Gogu-Craiu, alaturi de pictorul Lucian Gogu-Craiu și Paula Geangalău au fost prezenți la bustul lui Calistrat Hogaș, depunând în semn de omagiu o ghirlandă de flori.

Îi felicităm pe liberali pentru acțiunea făcută dar nu putem să nu remarcăm uitarea de care a avut parte marele scriitor din partea unor instituții de profil din județ. Suntem siguri că în campania electorală din primăvara anului 2020 curtea casei lui Hogaș va fi plină de politicieni, brusc interesați de viața și opera scriitorului, ba chiar cu o lacrimă în colțul ochilor în semn de pios omagiu, că „deh”… așa dă bine.

PUBLICITATE