Lemne de foc mai ieftine. TVA redus de la 19% la 5%

Camera Deputaţilor a votat, ieri, în calitate de for decizional, două proiecte de lege care prevăd scăderea TVA-ului pentru lemne de foc de la 19% la 5%, pentru persoane fizice şi şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială.

Cota redusă de TVA de 5% se aplică pentru livrările de lemn de foc, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00, realizate către persoane juridice sau alte entităţi, indiferent de forma juridică de organizare a acestora, precum şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială, se precizează în propunerea legislativă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Celălalt proiect de lege aprobat de Cameră prevede că TVA-ul de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri şi prestări de servicii: livrarea de lemn de foc către persoanele fizice, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00. În prezent, TVA pentru livrarea lemnelor de foc este 19%.

Astăzi (marți, 9 noiembrie – n.red.), în plenul Camerei Deputaților, am votat și adoptat, alături de colegii mei din PSD, două proiecte de Lege privind reducerea TVA la lemne de foc, de la 19% la 5%, pentru persoane fizice, şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială.

Acum, avem certitudinea că românii vor trece cu bine peste această iarnă. Este un pas spre creșterea nivelului de trai prin reducerea cheltuielilor cu utilitățile în gospodării.” – a declarat deputatul PSD Neamț Ciprian Șerban

PUBLICITATE