Legea nu e egală pentru toți la Piatra-Neamț

Legea nu e egală pentru toți la Piatra-Neamț. Noul Kaufland, deși nu are acord de funcționare, va putea funcționa în continuare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit unui comunicat al Poliției Locale, pentru că cei de la Kaufland au contestat în instanță sancționarea, măsura suspendării activității va fi suspendată.

Cu alte cuvinte, un supermarket deschis fără un aviz al municipalității, fără autorizație de securitate la incendiu de la ISU sau fără avizul DSP, va putea funcționa în continuare, fără probleme.

Mai jos, comunicatul Poliției Locale:

În cursul zilei de 29.01.2021, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale – Poliția Locală Piatra Neamț s-au deplasat din nou la punctul de lucru al operatorului economic, situat pe strada Bistriței nr. 2 din municipiul Piatra Neamț.

În urma verificărilor s-a constatat că operatorul economic în cauză a contestat în instanță măsura sancționării cu amendă în valoare de 3000 de lei și suspendarea activității conform O.G. 99/2000, art. 73, pct. 1, lit. (c), în acest caz nefiind luată nicio altă măsură de sancționare.

În acest context, până la o decizie definitivă a instanței de judecată, procesul verbal de constatare întocmit în data de 28.01.2021 și implicit măsurile dispuse prin acesta sunt suspendate, potrivit art. 32, al. 3 din O.G. 2/2001 privind regimul contravențiilor.

PUBLICITATE