Legea GRAȚIERII a fost adoptată tacit de Senat. Liviu Dragnea: „Asta e”

Proiectul legii grațierii a fost adoptat tacit în Senat din cauză că nu a fost transmis la timp raportul Comisiei juridice, a afirmat, marți, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. – notează AGERPRES

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Întrebat la Parlament de ce nu s-a dat un vot pe proiectul legii grațierii în Senat, Dragnea a răspuns: „Pentru că cei de la comisie n-au venit cu raportul, pentru că, până să se (…) finalizeze termenul de aprobare tacită, n-au căzut de comun acord asupra unei forme finale. Asta e”.

Totodată, întrebat dacă PSD și ALDE nu au majoritate în acea comisie, liderul social-democrat a replicat: „Mai dezgropăm morții? A ajuns în Cameră legea”.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, luni, că proiectul legii grațierii, care urma să fie adoptat tacit marți, nu poate intra pe ordinea de zi a plenului, întrucât la Biroul permanent nu s-a primit raportul Comisiei juridice în acest caz.

„Nu știu dacă o lăsăm așa (să fie adoptată tacit — n.r.), dar până în momentul de față de la Comisia juridică nu am primit raportul. Fără raport, nu poate să intre pe ordinea de zi a plenului”, a spus luni Tăriceanu, la finalul Biroului permanent al Senatului.

sursa: Agerpres
PUBLICITATE