La un spital din țară se poate vaccina oricine

Managerul Spitalului Orăşenesc Găeşti din judeţul Dâmboviţa a anunțat, pe Facebook, că a început vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 la această unitate medicală şi că în centrul de vaccinare de la Găeşti va fi imunizată orice persoană doreşte.

A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Găeşti. Administrăm vaccinul anticovid oricărei persoane care se prezintă voluntar la centru”, a scris pe Facebook conferenţiarul Laurenţiu Beluşică, manager al Spitalului Orăşenesc Găeşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Zeci de utilizatori ai reţelei sociale au reacţionat la anunţul medicului, unii dintre ei arătându-se interesaţi să primească serul.

Managerul spitatului i-a scris unei femei care a spus că vrea să-şi aducă la vaccinat mama că poate face acest lucru. „Programată da. Neprogramată, doar la sfârşitul zilei, dacă rămân doze”, i-a scris medicul.

„Cine vrea să se vaccineze… Ne rămân doze și decât să le arunc mai bine le fac la cine vrea să se vaccineze. Ăsta e raționamentul pentru că, după ce i-ai făcut diluția, se pot vaccina 5 persoane. Dacă ai vaccinat una și ai terminat vaccinarea, rămâi cu 4 doze care se aruncă. Este 12 euro o doză și e păcat de ele, și atunci am zis că le fac la cine dorește să se vaccineze”, a declarat Laurențiu Belușică, manager Spitalul Găești.

O reacție la situația din Găești a avut președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea:

Am luat la cunoștință situația de la Spitalul din Găești. Important este că persoanele au fost vaccinate.
Faptul că nu s-au respectat procedurile, acest lucru e un alt aspect care urmează a fi verificat.
Din acest punct de vedere vorbim de un management defectuos. Se vor efectua evaluări și apoi se va acționa în consecință”, a spus președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiță.
PUBLICITATE