La un spital din țară se poate vaccina oricine

Managerul Spitalului Orăşenesc Găeşti din judeţul Dâmboviţa a anunțat, pe Facebook, că a început vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 la această unitate medicală şi că în centrul de vaccinare de la Găeşti va fi imunizată orice persoană doreşte.

A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Găeşti. Administrăm vaccinul anticovid oricărei persoane care se prezintă voluntar la centru”, a scris pe Facebook conferenţiarul Laurenţiu Beluşică, manager al Spitalului Orăşenesc Găeşti.

Zeci de utilizatori ai reţelei sociale au reacţionat la anunţul medicului, unii dintre ei arătându-se interesaţi să primească serul.

Managerul spitatului i-a scris unei femei care a spus că vrea să-şi aducă la vaccinat mama că poate face acest lucru. „Programată da. Neprogramată, doar la sfârşitul zilei, dacă rămân doze”, i-a scris medicul.

„Cine vrea să se vaccineze… Ne rămân doze și decât să le arunc mai bine le fac la cine vrea să se vaccineze. Ăsta e raționamentul pentru că, după ce i-ai făcut diluția, se pot vaccina 5 persoane. Dacă ai vaccinat una și ai terminat vaccinarea, rămâi cu 4 doze care se aruncă. Este 12 euro o doză și e păcat de ele, și atunci am zis că le fac la cine dorește să se vaccineze”, a declarat Laurențiu Belușică, manager Spitalul Găești.

O reacție la situația din Găești a avut președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea:

Am luat la cunoștință situația de la Spitalul din Găești. Important este că persoanele au fost vaccinate.
Faptul că nu s-au respectat procedurile, acest lucru e un alt aspect care urmează a fi verificat.
Din acest punct de vedere vorbim de un management defectuos. Se vor efectua evaluări și apoi se va acționa în consecință”, a spus președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiță.