La Serviciul Permise și Înmatriculări, pentru un click în baza de date trebuie să aștepți 30 de zile!

Pentru că suntem la început de an, se cuvine să apreciem în mod deosebit activitatea funcționarilor de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Neamt, care au dat dovadă de o exemplară mobilizare, reușind ca în doar 30 de zile să acceseze baza de date și să confirme că un autoturism este radiat.

Din acest motiv am dorit să-i felicităm public pentru strădania de care au dat dovadă, dat fiind faptul că nu este o muncă deloc ușoară, să dai un click și să oferi un răspuns în scris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

O persoană care a ”pățit-o” cu funcționarii aflați în subordinea Prefecturii Neamț a fost nevoie de 30 de zile ca aceștia să consulte baza de date și să ofere răspuns la o petiție.

În fapt, era vorba de o simplă accesare a bazei de date pentru a vedea că un autoturism este radiat din circulație, lucru care trebuia comunicat apoi în scris.

Ei  bine, pentru acest lucru, funcționarilor de acolo le-a luat nu mai puțin de 30 de zile.

Bineînțeles, la asta se adaugă limbajul și atitudinea angajaților de la „Permise” similar cu cel al bugetarilor de pe vremuri…

Fiind curioși despre volumul de muncă de la Serviciul Permise și Înmatriculări, am solicitat Prefecturii Neamț să ne spună câte petiții au avut în lucru în ultima lună. Am aflat că au fost în total 25 de solicitări, adică mai puțin de una pe zi.

În final, ce mai putem spune, decât că ne bucurăm pentru salariile bugetarilor care cunosc creșteri considerabile, că schemele de personal sunt umplute la maxim și că operativitatea, celeritatea, digitalizarea și îmbunătățirea continuă a serviciilor publice rămân la capitolul fantasmagorii.

La ghișeu, realitatea e alta: răspunsul unui click distanță durează… 30 de zile!

PUBLICITATE