La Roman se va construi un Centru Olimpic de Aruncări

Prin intermediul unui parteneriat cu Federația Română de Atletism, în municipiul Roman se va construi un Centru Olimpic de Atletism, bază sportivă care va fi amenajată pe terenul de sport al Grup Școlar Industrial Construcții de Mașini.

Asocierea, care va trebui trecută prin Consiliul Local, va însemna punerea la dispoziție de căre primărie a terenului, iar Federația Română de Atletism va asigura investițiile necesare bunei desfășurări a antrenamentelor și competițiilor de atletism la aruncări, care presupun realizarea cuștii omologate pentru aruncarea discului și ciocanului, a cercului omologat pentru aruncarea discului si ciocanului și a suprafeței sintetice pentru sectoarelor de aruncări (suliță, disc, ciocan, aruncarea greutății), notează romanulfinanciar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este o veste importantă nu doar pentru iubitorii sportului, ci chiar pentru întreaga comunitate, care, încă o dată, demonstrează că are forța și experiența pentru a implementa proiecte sportive de anvergură. Odată cu prezența la Roman a președintelui Federației de Atletism – Florin Florea, s-au stabilit detaliile asupra contractului de finanțare a investiției, care se ridică la peste 250.000 de lei și care va fi suportată de Federația Română de Atletism, alături de Comitetul Olimpic și Sportiv Roman.

Noi vom realiza aleile de acces, iluminatul și vom asigura și amenajarea peisagistică a zonei. Acest proiect va aduce un plus mișcării sportive din Roman, pe care, în ultimii doi ani, am dezvoltat-o în mod continuu și va oferi și o perspectivă nouă asupra promovării la nivel național și internațional a orașului nostru. Mă bucur că și sportivii și profesorii romașcanii au apreciat acest demers și sper ca de la Roman să vină numai medalii strălucitoare”, a declarat primarul municipiului Roman – Lucian Micu, pentru sursa citată.

PUBLICITATE