La Piatra-Neamț se vor tăia 225 de pomi fructiferi

Primăria Piatra-Neamț a transmis astăzi, 27 martie, că urmează tăierea a 225 de pomi fructiferi din oraș.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Piatra-Neamț, pomii fructiferi nu sunt specii potrivite pentru spațiile verzi din oraș și din cauza fructelor, care pătează trotuarele în perioada apariției lor, creând disconfort trecătorilor”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ce omite, în schimb, să spună Primăria este că foarte mulți dintre acești copaci sunt tăiați de pe spațiile verzi, în jurul lor fiind doar iarbă…nu trotuare.

În schimb, în locul copacilor tăiați, municipalitatea anunță plantarea de arbori ornamentali.

Comunicatul Primăriei Piatra-Neamț:

În cadrul proiectelor de modernizare a coridoarelor de mobilitate este prevăzută și amenajarea spațiilor verzi. Acest lucru implică, pe lângă amenajarea gazonului, și plantarea de arbori potriviți condițiilor climatice din orașul nostru, care să fie adaptați mediului de aici.

Acesta este motivul pentru care în acest moment sunt tăiați mai mulți pomi fructiferi din oraș. Bineînțeles, lucrurile nu vor rămâne așa, pentru că în locul lor vom planta arbori ornamentali, potriviți pentru orașul nostru. Astfel, vom avea specii precum teiul argintiu, frasin, chiparos albastru, zadă, pin, mesteacăn argintiu, chiparos, ienupăr sau arțar japonez. Pomii fructiferi nu sunt specii potrivite pentru spațiile verzi din oraș și din cauza fructelor, care pătează trotuarele în perioada apariției lor, creând disconfort trecătorilor. Vor fi tăiați 225 de pomi fructiferi, dar în locul lor vor fi plantați 1978 de arbori ornamentali.

Ne dorim un oraș verde și prin acțiunile noastre ne preocupăm constant de îndeplinirea acestui obiectiv. Așadar, copacii nu sunt tăiați și atât! În locul lor vom planta arbori adaptați climatului local, potriviți pentru oraș, de care ne vom bucura pentru mult timp de acum încolo. 

PUBLICITATE