La Piatra-Neamț, o declarație fiscală „pe loc”, făcută în 3 minute, costă 50 de lei

La Piatra-Neamț, o declarație fiscală „pe loc”, făcută în 3 minute, costă 50 de lei. 

În urmă cu câțiva ani, dacă mergeai la Direcția de Taxe și Impozite și vindeai o mașină ori luai în evidență un imobil sau un teren și doreai declarația  fiscală pe loc, se plătea o taxă de urgență de 5 sau 10 lei. – notează MESAJUL.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De la venirea la cârma municipiului Piatra-Neamț a liberalului Andrei Carabelea, la nici două luni distanță, taxa de urgență a fost mărită de 5 ori, ajungând la 50 de lei.

Situația este cu atât mai ciudată, cu cât volumul de lucru nu a crescut în așa fel încât să fie nevoie de foarte multă muncă și de analiză pentru a-i elibera unui cetățean declarația fiscală.

Dacă vă amintiți, în urmă cu ceva timp, primarul se lăuda cu măreața investiție în digitalizare la Taxe și Impozite. S-au cheltuit bani frumoși pe panouri electronice, televizoare cu afișaj, ș.a.m.d.

Acum ce se întâmplă acolo? Nu mai există nici televizoare cu afișaj și nici panouri inteligente. Toate au dispărut, iar plățile se fac la fel ca înainte.

De foarte multe ori ghișeele sunt accesibile, fără aglomerație sau cozi, iar situația este de-a dreptul penibilă când funcționarului îi ia 2 minute să dea două clikuri și să elibereze declarația fiscală, dar pentru asta îți cere 50 de lei.

În caz contrar, vii peste câteva zile după ea, că deh, așa e în SmartCity…

Sigur, au existat și situații în care populația stătea la cozi interminabile la Taxe și Impozite pentru a-și achita ”cu forța” contribuțiile pentru ca mai apoi să-și poată procura un loc de parcare, asta după măreața idee a primarului Carabelea.

Și apropos de locuri de parcare, acum că s-au mai domolit spiritele, putem bifa încă un experiment nereușit al administrației Carabelea: a luat parcările de la Parking, le-a amețit prin Hotărâri de Consiliu Local ilegale, a cumpărat un soft de 150.000 de lei, după care le-a dat înapoi la Parking, dar cu un preț mărit. Frumos, nu?

Concluzia este cât se poate de clară: venirea la conducerea primăriei a liberalului Carabelea, înseamnă mai muți bani pe care pietrenii trebuie să-i scoată din buzunare.

PUBLICITATE
SURSĂMESAJUL.ro