La Neamț, proba practică pentru permisul auto se va înregistra video şi audio de pe 17 iulie 2017

Pentru asigurarea şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere, la nivelul județului Neamț, începând cu data de 17 iulie 2017, modul de desfăşurare a probei practice se va înregistra atât video cât şi audio, cu sisteme tehnice de monitorizare care se vor instala pe autovehiculele folosite la susţinerea acestei probe.

Reamintim că de luni, 03.07.2017, sistemul de înregistrare audio-video a fost implementat la nivelul serviciilor publice comunitare ale mun. Bucureşti şi jud. Ilfov iar de pe 17 iulie va beneficia și județul Neamț.

Conform informarii, nu se va înregistra proba practică pentru categoriile AM, A1, A2 şi A.

Sistemul tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea «EXAMEN» şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului.

Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării.

Înregistrările audio şi video realizate nu reprezintă informaţii de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente.

PUBLICITATE