La Neamț, PMP va sprijini PSD să conducă județul și municipiul Piatra Neamț


Deși pentru unii nu pare surprinzător, Partidul Mișcarea Populară, prin vocea președintelui Laurențiu Dulamă, a decis astăzi (23 iunie), în urma unei conferințe de presă, să sprijine PSD-ul în formarea majorităților.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

13515461_1094869730576668_1564136792_nTotodată, au fost anunțați și cei pe care sunt susținuți pentru cele mai importante funcții la Consiliul Județean. Este vorba de președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, care va fi ales președinte al CJ Neamț, de Ion Asaftei (co-președinte ALDE) care va ocupa o funcție de vicepreședinte și de Laurențiu Dulamă (președinte PMP) care va fi ales pe a doua funcție de vicepreședinte.

„Sunt încrezător că împreună cu Laurențiu Dulamă și Ioan Asaftei facem echipă foarte bună, unde va conta experiența și avântul nostru.” – a declarat Ionel Arsene (președintele PSD)

De asemenea, au fost propuse și cele 2 funcții de viceprimar al municipiului Piatra Neamț: Luminița Georgeta Vîrlan (președinte PSD) și Bogdan Gavrilescu (PMP).

received_10153713298161453„Mulțumesc echipei PMP pe care o am alături. Astăzi s-a creat o majoritate nu o alianță politică. Am luat o decizie împreuna cu echipa PMP pentru cetățenii care ne-au votat și așteaptă ca proiectele noastre să se realizeze. Majoritatea de azi e doar în folosul cetățeanului (…) Rezultatul votului obținut în Neamț ne-a dat voie să facem negocieri și cu stânga și cu dreapta” – a declarat Laurențiu Dulamă

Astfel la Consiliul Județean, noua majoritate care va conduce județul în următorii ani va fi: PSD+UNPR (17 consilieri) + ALDE (2 consilieri) + PMP (2 consilieri) iar partidul care va rămâne în opoziție va fi PNL (14 consilieri)

La Piatra Neamț, surpriza apare la PMP care, deși puteau face o majoritate cu PNL au decis să se alăture PSD-ului, iar ALDE (deși a luat cele mai multe voturi în municipiu), va trebui să voteze cu cei doi viceprimari de la PSD și PMP.

Dacă decizia ALDE era de așteptat, în urma colaborării la nivel național cu PSD-ul, PMP Neamț a decis că un post de vicepreședinte la consiliul județean merită să fie „cumpărat” oferind sprijinul celor de la Mișcarea Populară pentru PSD.

Nu putem uita ce a declarat președintele PMP Neamț, Laurențiu Dulamă acum câteva zile, când a menționat că negocierile vor fi făcute „în favoarea cetățeanului”. Ceea ce înseamnă, cel mai probabil, că cei care au votat cu PMP la Neamț sunt favorizați de noua „alianță” cu PSD.

PUBLICITATE