La Neamț, autovehiculele comerciale se înmatriculează în 3 zile

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a emis un comunicat de presă prin care solicită Guvernului şi Ministerului Afacerilor Interne reducerea perioadei de înmatriculare pentru autovehiculele comerciale la o zi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform raportului național, județul județul Neamț se clasează pe locul IV la timpul necesar acestei operațiuni.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului și Ministerului Afacerilor Interne (MAI) măsuri urgente pentru reducerea perioadei de înmatriculare pentru autovehiculele comerciale, de la peste 30 de zile la 1 zi, întrucât acestea sunt mijloace de producție, iar imposibilitatea operării acestora generează costuri și pierderi pentru firmele de transport rutier și pentru economia României.

În prezent, transportatorii rutieri români trebuie să aștepte de la câteva zile, în județe precum București (1 zi), Suceava (1 zi), Mehedinți (2 zile), Neamț (3 zile) sau Dolj (5 zile), până la peste 30 de zile în județe precum Bacău (32 de zile), Botoșani (35 de zile), Dâmbovița (35 de zile), Alba (44 de zile), Sibiu (41 de zile), Brașov (43 de zile), Timiș (30-60 de zile), Iași (41 de zile), Bistrița-Năsăud (60 de zile) sau chiar 91 de zile la Vaslui, pentru a putea realiza o programare în vederea depunerii documentelor necesare obținerii certificatelor de înmatriculare pentru autovehicule.

Astfel, transportatorii rutieri români nu își mai pot onora contractele în desfășurare, întrucât vehiculele comerciale sunt blocate nejustificat de mult din cauza procedurilor de înmatriculare. – notează comunicatul UNTRR

PUBLICITATE