La mulţi ani, profesorilor! Astăzi este Ziua Mondială a Educaţiei


Din 1994, în data de 5 octombrie, întreaga lume sărbătorește Ziua Internațională a Profesorului. Dată importantă în calendarul UNESCO, 5 octombrie readuce în atenție rolul covârșitor al educației pentru orice societate. În plus, aminteşte momentul solemn al semnării, în 1966, a recomandărilor UNESCO/ILO (International Labour Organization) referitoare la statutul profesorului. Evenimentul marchează faptul că educaţia de calitate reprezintă cheia unei reuşite profesionale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La ceas de sărbătoare elogiem rostul, strădania şi răbdarea dascălului, inocenţa, visurile şi creativitatea copiilor. De la Comenius încoace, recunoaştem că şcoala este un atelier al umanităţii si drumul regal spre înţelepciune. Întreaga noastră consideraţie se îndreaptă astăzi către cei care construiesc personalităţi, către cei care ştiu să ridice profesia de dascăl la rang de artă.

În memoria fiecăruia dintre noi se află o amintire de suflet, amintirea primului nostru dascăl, prima persoană care ne-a desluşit tainele cititului şi scrisului. Mai târziu, în bagajul nostru emoţional rămân personalităţile care ne-au marcat existenţa, oamenii care ne-au modelat caracterul şi, bineînţeles, colegii de clasă, prieteni pentru o viaţă sau pur şi simplu apariţii efemere, uitate undeva în praful timpului. Şcoala este primul loc care oferă un model la scară redusă a unei societăţi, prin şcoală şi educaţie putem contura viitorul unei societăţi.

In acesta zi deosebită, Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ mulţumeşte  tuturor dascălilor care, înainte de orice, au în grijă sufletul şi mintea copiilor.

          La mulţi ani de Ziua Educaţiei! Vă dorim multă sănătate dragi copii, stimaţi dascăli, stimaţi părinţi şi parteneri tradiţionali!

INSPECTOR ŞCOLAR GENERAL
PROF. DR. VIOREL STAN

D.M.B.
PUBLICITATE