La 126 de ani de la nașterea compozitorului şi dirijorului român Mihail Jora, Primăria Roman va dezveli o placă comemorativă

Miercuri, 2 august, când se împlinesc 126 de ani de la nașterea compozitorului şi dirijorului român Mihail Jora, conducerea Primăriei municipiului Roman va dezveli o placă comemorativă ce a fost amplasată pe casa în care acesta a locuit. Mihail Jora, membru titular al Academiei Române, s-a născut la Roman pe 2 august 1891 și a locuit pe strada Ștefan cel Mare, la nr. 249, imobil cunoscut sub denumirea Casa Elvețiană, clădire monument istoric.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Una dintre preocupările echipei de la nivelul administrației locale este de a proteja și de a recupera patrimoniul istoric. Pentru acest lucru au fost întocmite mai multe proiecte pentru accesarea de fonduri europene, prin care se dorește consolidarea și reabilitarea monumentelor istorice și redarea lor cetățenilor.

Îi invităm pe romașcani să participe miercuri, pe 2 august, de la ora 11.00, la o ceremonie ce-și propune să elogieze viața marelui compozitor și dirijor Mihail Jora, căruia, de altfel, în 2013, i-a fost conferit titlul de cetățean de onoare al Romanului. La ora 17.00, Biblioteca ”George Radu Melidon” va organiza și un miniconcert la pian dedicat acestui eveniment.

PUBLICITATE