„Jungla Urbană” revine la Piatra Neamț sâmbătă, 16 aprilie


13014994_1089379904452395_2105028402_nCea mai iubita si mai așteptata competitie din oras revine! Sambata, 16 Aprilie 2016, incepand cu ora 9:00, voluntarii Centrului de Voluntariat Neamt, printre care 18 consilieri ai Consiliului Local al Tinerilor – CLT Piatra Neamt vor da startul unei noi ediții „Jungla Urbana”. De data aceasta, competitia a mobilizat mai multi voluntari si mai multi concurenti decat in orice alta editie. Cu alte cuvinte, mai mult entuziasm !
Jungla Urbana este un proiect propriu, 100% original, organizat de CLT Piatra-Neamt inca din anul 2010, cand multi dintre tinerii liceeni de acum abia terminau clasele primare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Consiliul Local al Tinerilor din Municipiul Piatra-Neamţ, structură coordonată de Asociaţia de Sprijin Comunitar „ACS” are ca scop implicarea activă a tinerilor din judeţul Neamţ în viaţa comunităţii. CLT Piatra Neamt este un grup constituit integral din elevi ai liceelor din Piatra-Neamţ, care identifică şi răspunde nevoilor tinerilor. Principalul obiectiv al CLT este promovarea participării tinerilor la decizia publică în problemele care îi privesc, oferindu-le oportunităţi de a-şi pune în valoare calităţi legate de conduita lor civică, de calitatea lor ca cetăţeni şi de membri ai comunităţii locale din care fac parte.
Competitia Jungla Urbana se adreseaza tinerilor, elevi de liceu si in clasa a 8-a, cu varste intre 14 – 19 ani. Acestia sunt organizati in echipe de 4 persoane si trebuie să străbată un traseu pe parcursul căruia vor trebui să dezlege misterele ascunse în spatele indiciilor lăsate de organizatori şi să treacă de câteva probe incitante şi distractive, la finalul cărora se găseşte comoara (premiul).
Proiectul este menit sa puna la încercare nu doar spiritul de echipa si mișcarea, ci si gândirea antreprenoriala si dibacitatea concurentilor si, totodata, sustine si promoveaza implicarea tinerilor nemteni in viata comunitatii. Editia de anul acesta are ca tema VOLUNTARIATUL.
Echipele inscrise in concurs (in total 37 de echipe, respectiv 148 tineri) se vor întrece pentru a obtine unul din premiile puse la dispoziție, în valoare totală de 2000 de lei. Concurentii de anul acesta vor parcurge pe jos un traseu care are o lungime de circa 20 de kilometri si care va strabate toate zonele importante ale orasului, probele si principalele puncte de control avand legatura cu tema acestui an, VOLUNTARIATUL.
Castigatorii vor fi decisi dintre echipele care parcurg traseul in cel mai scurt timp si care se califica la proba semi-finala, respectiv finala.

„Jungla Urbana reprezintă un prilej de dezvoltare personală pentru tinerii nemțeni. Suntem incantați ca si anul acesta am primit un feedback pozitiv, chiar mai bun decat in ceilalti ani si am reusit sa strangem un numar semnificativ de echipe si voluntari. Speram ca anul acesta, cat si in viitoarele ediții, sa susținem dezvoltarea tinerilor in activitati de echipa care sa implice gândirea, ingeniozitatea si condiția fizica” au declarat Branea Alexandru si Jipa Iustina, coordonatori ai activitatii Jungla Urbana 2016.

Jungla Urbană este o activitate a proiectului «Centrul de voluntariat Neamț », proiect finanţat prin granturile Spațiului Economic European 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Persoana de contact:
Mihaela – Loredana Dinu, Director Asociatia de Sprijin Comunitar ACS Piatra Neamt tel. 0745 295 753

PUBLICITATE