Județul Neamț sub cod GALBEN și PORTOCALIU de furtuni (16-17 iunie)

Meteorologii au emis astăzi, 16 iunie, o avertizare meteo COD GALBEN și COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă în mai multe județe printre care și Neamț.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 10 – 17 iunie, ora 12
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Crișana, nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pentru scurte intervale de timp și în restul teritoriului. Vremea va fi în general instabilă și în zilele următoare.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 10 – 17 iunie, ora 12
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă

În jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

PUBLICITATE