Județul Neamț, sub cod galben de ninsori (3-4 aprilie)

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 3 aprilie, ora 3 – 4 aprilie, ora 3

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ

Zone afectate: local în Carpații Orientali și Occidentali precum și în zonele joase de relief din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț

Local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în zonele joase de relief din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 2 aprilie, ora 10 – 4 aprilie, ora 3

Fenomene vizate: precipitații mixte moderate cantitativ, intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică

În jumătatea nordică a țării și la munte vor fi precipitații, pe arii restrânse moderate cantitativ. În zonele joase de relief, acestea vor fi sub formă de ploaie pe parcursul zilei de sâmbătă (2 aprilie), iar din noaptea de sâmbătă spre duminică (2/3 aprilie) se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. La munte va ninge, la început pe creste, apoi și la altitudini mai mici.

În restul teritoriului, în a doua parte a zilei de sâmbătă (2 aprilie) instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibil grindină.

Vântul va avea intensificări sâmbătă (2 aprilie) în sud, iar duminică (3 aprilie) în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în zona montană înaltă.

Notă: Vremea va deveni deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est.

PUBLICITATE