Județul Neamț, sub cod galben de furtuni și caniculă (25-26 iulie)

Meteorologii au emis astăzi, avertizări meteo COD GALBEN de furtuni și caniculă în mai multe județe printre care și Neamț.

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 25 iulie, ora 17:00 – 26 iulie, ora 10:00

În intervalul menționat, local în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.
Miercuri intensificări ale vântului și fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala în majoritatea regiunilor.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 iulie
Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic ridicat 

Marți (25 iulie), valul de căldură și canicula se vor extinde în toată țara.

În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei și pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 22 de grade.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26  iulie
Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic ridicat

Miercuri (26 iulie), valul de căldură și canicula vor persista în jumătatea de sud-est a țării.

În nordul Olteniei și al Moldovei, sudul și estul Transilvaniei și pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

PUBLICITATE