Județul Neamț lăsat, ieri, fără internet şi telefonie fixă

Județul Neamț, alături de Suceava, Bistrița Năsăud, Iași și Botoșani a fost afectat, ieri, de o pană majoră de internet şi telefonie fixă. Comunicaţiile au fost întrerupe în aceste județe, iar autorităţile au anunţat care a fost motivul.

ANCOM informează că, în privinţa întreruperii internetului în zona de nord a României, de ieri, ora 14:00, două fibre optice de pe ruta Vatra Dornei – Bistriţa şi Braşov-Bacău au fost secţionate de nişte muncitori. În total, incidentul a durat 10 ore.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Incidentul a fost provocat de secționarea a două cabluri de fibră optică pe rutele Vatra Dornei – Bistrița, respectiv Brașov – Bacău, ca urmare a unor lucrări desfăşurate de terţi, respectiv ca urmare a unui accident.

Drept consecință, furnizarea serviciilor de internet fix şi telefonie fixă a fost întreruptă la nivelul a 5 judeţe (Suceava, Bistrița Năsăud, Iași, Botoșani, Neamț). Incidentul a afectat peste 160.000 conexiuni” – a transmis ANCOM

După aproximativ 3 ore de la producerea incidentului, una dintre conexiuni a fost restabilită (Vatra Dornei-Bistriţa), serviciile devenind funcţionale pentru o parte dintre localităţile afectate.

Serviciile au fost restabilite complet pe data de 22.04, ora 00:43.

PUBLICITATE