Județul Neamț, își prezintă imaginea la Târgul de Turism al României. „Bucură-te de iarnă în Neamţ”

Standul Consiliului Judeţean Neamţ se bucură de apreciere din partea vizitatorilor, în cadrul Târgului de Turism al României, care are loc, zilele acestea, la Romexpo Bucureşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

tt1Participăm la acest eveniment pentru că ne interesează să atragem vizitatori în judeţ, pentru petrecerea timpului liber. Tema standului din această toamnă este «Bucură-te de iarnă în Neamţ» şi avem scopul de a promova obiectivele turistice pe care judeţul Neamţ le deţine în patrimoniu, precum şi de a asigura sustenabilitatea celor cinci proiecte implementate de către Consiliul Judeţean în perioada 2010-2013, cu finanţare din Programul Operaţional Regional 2007-2013. Noutatea faţă de ediţiile anterioare o constituie broşura-invitaţie «15 motive să vizitezi judeţul Neamţ», al cărei menire este de a mări vizibilitatea obiectivelor turistice semnificative din judeţ. Totodată, în cadrul târgului, se distribuie şi un calendar personalizat, pentru anul 2016, cu principalele evenimente turistice din cursul anului viitor“, a declarat Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

tt3La deschiderea târgului, din partea Consiliului Judeţean Neamţ a participat vicepreşedintele Dan Manoliu, care le-a relatat celor prezenţi în stand despre datinile şi obiceiurile locului, despre ospitalitatea nemţenilor şi i-a invitat să vină în judeţul nostru şi să se bucure de frumuseţile iernii. Despre frumuseţea judeţului a vorbit şi prefectul Vlad Angheluţă. Pentru reprezentanţi ai instituţiilor naţionale şi pentru toţi cei care au participat la deschiderea TTR, angajaţii Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“ au prezentat un program de colinde, jocul căiuţilor și al mascaţilor, capra, iar încheierea a fost cu o urătură.

tt4Vizitatorii care trec pragul standului primesc broşuri turistice, precum „Vacanţă în Neamţ“, „Veşnicia s-a născut la sat“, „Judeţul Neamţ – destinaţia ta de vacanţă“, „15 motive să vizitezi judeţul Neamţ“. Alături de aceste broşuri se găsesc şi albume pentru vizitatori – „Ghidul turistic al judeţului Neamţ“, „Tradiţii şi artă populară în judeţul Neamţ“, „Pelerin la Mănăstiri Nemţene“, „Colecţii muzeale şi vestigii istorice în judeţul Neamţ“ şi „Arii naturale protejate“. Zece dintre cele mai frumoase legende ale Muntelui Ceahlău sunt făcute cunoscute celor interesaţi prin intermediul broşurii „Legendele Ceahlăului“.

tt2De asemenea, printre materialele de promovare se regăsesc hărţi, pliante şi DVD-uri care conţin filme cu obiectivele din judeţ. În stand, pe toată durata târgului, este prezent meşterul popular Vasile Ciocârlan, din comuna Ştefan cel Mare, care confecţionează măşti tradiţionale autohtone. Acesta expune măşti şi face demonstraţii de meşteşug tradiţional pentru publicul care va vizita standul Consiliului Judeţean Neamţ.

Târgul de Turism al României este deschis în perioada 12-15 noiembrie 2015.

PUBLICITATE