Județul Neamț, gazdă a Olimpiadei de informatică în echipe

Inspectoratul Școlar Județean Neamț, sub egida Ministerului Educației, organizează, în perioada 1-4 martie 2023, etapa națională a Olimpiadei de Informatică pe Echipe, International Olympiad Informatics Team-2023, având ca școală-lider Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț.

Olimpiada va reuni în competiție 44 de elevi și 8 profesori însoțitori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Programul competițional se va deschide miercuri, 1 martie 2023, cu primirea invitaților, între orele 14:00 și 18:00, la Grand Hotel Ceahlău, și va continua cu deschiderea oficială a concursului la Sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț, la ora 18.

Principalele repere orare ale olimpiadei:

  • joi, 2 martie 2023, 9:00 – 12:00, susținerea probei IIOT, 14:30 – 17:30, vizitarea municipiului Piatra-Neamț;
  • vineri, 3 martie 2023, 9:00 – 15:00, excursie în zona turistică Târgu Neamț; 17:00 – 18:30, Festivitatea de premiere și desfășurarea spectacolului de gală,
    în Sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț;
  • sâmbătă, 4 martie 2023, vom ura Drum bun spre casă! competitorilor.

Comisia Centrală a Olimpiadei de Informatică pe Echipe va fi formată din: președintele Comisiei, domnul profesor universitar doctor, Adrian Iftene, decan al Facultății de Informatică Iași, președinte executiv al Comisiei, doamna consilier în cadrul Ministerului Educației, Alina Viorica Dumitrașcu, profesori din Comisia Națională de Specialitate Informatică și studenți medaliați la olimpiadele naționale/ internaționale de informatică.

Invitați de onoare vor fi: președintele Comitetului Olimpic Internațional IIOT, doamna Nadia Amaroli (Italia), președintele Asociație pentru Promovarea Matematicii, ICAR, doamna Tamara Curtescu Marinciuc (Republica Moldova).

Evenimentul va fi însoțit, în paralel, de Concursul Pluridisciplinar PROSOFT@NT, la care sunt așteptați: 70 de elevi și 15 profesori însoțitori din România, 8 elevi și 2 profesori din Italia, 15 elevi și 3 profesori din Republica Moldova.

Comisia Centrală a acestei competiții va fi formată din: președinte, domnul conferențiar universitar doctor, Mihai Gontineac, de la Facultatea de Matematică UAIC Iași, profesori din Comisia Națională de Specialitate Informatică și Matematică și specialiști din industria de software românească.

„O onoare și o bucurie să îi avem în zona noastră, pentru câteva zile, pe cei mai buni elevi specialiști în IT, însoțiți de profesorii coordonatori!

Mulțumesc conducerii Inspectoratului Școlar Județean și întregii echipe a acestei instituții și tuturor celor implicați în organizarea olimpiadei, pentru cinstea pe care ne-o fac, aducând în Neamț o competiție națională. De aici pot pleca ingineri de soft și programatori care vor studia peste hotare, ducând în instituții de învățământ cunoscute în lume prestigiul educației românești și având în portofoliul lor o olimpiadă la Piatra-Neamț, la o competiție națională!

Succes tuturor celor care se vor întrece în cunoștințe de informatică în frumosul nostru județ. Chiar dacă nu toți vor fi declarați câștigători, cu siguranță toți vor acumula o experiență deosebită într-un ținut de poveste, cum este al nostru.

Consiliul Județean Neamț susține performanța în educație!” – a transmis președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

PUBLICITATE