Județul Neamț ar putea avea un spațiu și o clinică pentru îngrijirea animalelor

Județul Neamț ar putea avea un spațiu pentru îngrijirea animalelor și o clinică în care vor funcționa cabinete veterinare pentru chirurgie, sterilizare și asigurare tratamente.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a identificat o locație pentru această investiție, în comuna Bălțătești, iar în perioada următoare se va analiza analiza dacă spațiul identificat corespunde normativelor pentru adăpostirea animalelor victime ale violenței și a celor fără stăpân.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totodată, acesta a transmis că își dorește o asociere cu localitățile din județ pentru a gestiona împreună adăpostirea animalelor victime ale violenței și a celor fără stăpân.

Durerea necuvântătoarelor m-a răscolit dintotdeauna și niciodată nu voi fi indiferent când voi vedea animale care suferă ori sunt chinuite de către oameni sau ajung în situații critice din diverse motive.

Îmi doresc foarte mult ca toate aceste suflete nevinovate să fie salvate de la orice chin și de aceea m-am gândit să amenajez niște spații în care să fie îngrijite.

Având în vedere legislația în vigoare și obligațiile Consiliului Județean Neamț, de a asigura protecție animalelor victime ale violenței, am fost la Bălțătești, unde am identificat un spațiu care se pretează pentru îngrijirea lor și pentru găzduirea unei clinici în care vor funcționa cabinete veterinare pentru chirurgie, sterilizare și asigurare tratamente.

În felul acesta vom răspunde și solicitărilor primăriilor din Neamț, care în dese rânduri ne-au adus la cunoștință faptul că pe teritoriul lor administrativ există foarte mulți câini fără stăpân, care pun în pericol siguranța cetățenilor.

Nu exclud nici varianta unei asocieri cu comunele din județ, pentru a gestiona împreună această problemă, prin înființarea unei asociații de dezvoltare intercomunitară.

În perioada următoare vom analiza dacă spațiul identificat corespunde normativelor pentru adăpostirea animalelor victime ale violenței și a celor fără stăpân.

Nu voi renunța la ideea de a le salva și da o nouă șansă la viață acestor suflete nevinovate!” – este mesajul transmis de Ionel Arsene

PUBLICITATE