Judecătorii au decis: Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunțat astăzi, 21 iunie, o primă decizie în dosarul DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, în legătură cu angajarea la DGASPC Teleorman a două persoane, care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Magistrații au decis

Liviu Dragnea – condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Fosta șefă a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu: 3 ani și 7 luni cu executare
Fostul director executiv Milos Rodica: 3 ani cu suspendare
Olguța Șefu, fost director executiv adjunct: 3 ani cu suspendare
Ionel Marineci, fost șef serviciu: 3 ani cu suspendare
Valentina Marica, fost șef serviciu: 3 ani cu suspendare
Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea: amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei
Fost șef de serviciu în cadrul DGASPC Teleorman, Claudiu Balaban: 3 ani cu suspendare
Fost șef de serviciu în cadrul DGASPC Teleorman, Gheorghe Nicușor: 1 an cu suspendare
Anisia Niculina Stoica, una dintre secretarele PSD angajate la DGASPC Teleorman: 1 an cu suspendare.
Fostă secretară PSD Teleorman, Adriana Botorogeanu: 2 ani cu suspendare
Procurorii îl acuză că pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman a aranjat să fie angajate la Protecţia Socială două membre PSD, care nu au trecut niciodată pe la acel serviciu. Liviu Dragnea s-a declarat mereu nevinovat, dar anchetatorii au cerut magistraţilor să îl pedepsească dur, cu şapte ani şi jumătate de închisoare. Paguba adusă statului este puţin peste 100.000 de lei, iar un parlamentar social-democrat a scris un proiect de lege în care abuzul în serviciu, acuzaţia care i se aduce lui Dragnea, să fie considerată infracţiune doar de la 200.000 de euro în sus.

Pronunţarea sentinţei în acest dosar a fost amânată de mai multe ori, ultima dată fiind pe 8 iunie, când judecătorii au motivat că au nevoie de timp pentru a studia concluzii scrise depuse de o parte dintre inculpaţi.

La ultimul termen al procesului din 15 mai, procurorul de şedinţă a cerut pentru Liviu Dragnea pedepse orientate spre mediu prevăzut de lege, respectiv şapte ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi doi ani şi şase luni pentru instigare la fals intelectual.

De asemenea, în cazul liderului PSD, procurorul a susţinut că se impune constatarea că faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul „Referendumul”, în care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunându-se anularea suspendării şi transformarea într-o pedeapsă cu executare.

PUBLICITATE