Joi, 13 octombrie, va suna „Alarma la dezastre” în școlile din județul Neamț


În data de 13 octombrie 2016, începând cu ora 9:45, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț și Inspectoratul Școlar Județean Neamț va desfășura un exercițiu pentru situații de urgență cu tema „Activitatea personalului didactic și a elevilor din județul Neamț pe timpul și imediat după producerea unui cutremur”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform planului de desfășurare, exercițiul va începe la ora 9:45 cu semnalul „Alarmă la dezastre” – durata de 2 minute (5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele). Sunetul sirenei electrice declanșează începerea exercițiului. În localitățile în care nu sunt sirene electrice, alarmarea se va realiza cu ajutorul mijloacelor de alarmare acustice obișnuite: clopotul bisericii, sirenă școală.

După încheierea semnalului, cadrele didactice vor evacua școlile. Elevii vor fi conduși la locul de adunare dinainte stabilit pentru fiecare clasă.

Începând cu ora 10:00, după semnalul „Încetarea alarmei” (un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute), elevii și cadrele didactice își reiau activitatea.

Scopul acestui exercițiu este:
1. Pregătirea personalului didactic pentru a conduce aplicarea regulilor de comportare și a măsurilor de protecție, pe timpul și imediat după producerea unui cutremur
2. Pregătirea elevilor pentru aplicarea regulilor de comportare, pe timpul și imediat după producerea unui cutremur
3. Popularizarea campaniei naționale „Nu tremur la cutremur” în rândul personalului didactic, preșcolarilor și elevilor în vederea transmiterii unui mesaj unitar, conținând informații corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur
4. Reamintirea semnalelor „Alarmă la dezastre” și „Încetarea alarmei”

Mai multe detalii – AICI

D.M.B.
PUBLICITATE