Jocurile online sunt din ce în ce mai populare

Pentru multi dintre noi, si in special pentru cei mai tineri, mediul online reprezinta principala sursa de divertisment. Fie ca citim presa, socializam sau ne distram, petrecem zilnic cel putin o ora conectati la reteaua de internet. Aparitia dispozitivelor mobile cu care putem accesa retelele in orice moment si in orice loc, ne-a facut dependenti de online.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Nu este de mirare ca in aceste conditii au aparut extrem de multe site-uri care pun la dispozitia utilizatorilor foarte multe jocuri, de la cele mai simple pana la cele de strategie. Printre pionierii raspandirii acestor jocuri se numara platformele social media. Spre exemplu, Facebook era lider in domeniul furnizarii de jocuri online la finalul deceniului trecut. Dezvoltarea dispozitivelor mobile i-a determinat pe dezvoltatorii de jocuri sa se axeze pe jocurile de smartphone si tableta. Au aparut astfel platforme dedicate, cum ar fi Steam, unul dintre cele mai mari site-uri de jocuri, cu peste 125 de milioane de utilizatori. Un mare succes a avut si Windows Store, magazinul de aplicatii si jocuri al celor de la Microsoft.

Facebook nu putea sa ramana fara reactie si, in 2016, a lansat propria platforma de jocuri, numita Gameroom. Platforma este disponibila pentru PC si poate fi folosita de utilizatorii de Windows 7 sau versiuni mai recente ale sistemului de operare Microsoft. Utilizatorii vor gasi aici jocuri online, jocuri portate de pe platformele mobile si jocuri dezvoltate special pentru Gameroom. Daca in acest moment sunt vizati jucatorii ocazionali, adulti care au cateva minute de relaxare sau copii, in viitor se intentioneaza transformarea Gameroom intr-o platforma pentru toate tipurile de jocuri, inclusiv pentru gamerii pasionati.

Cele mai multe dintre platformele de jocuri nu solicita plati din partea consumatorilor. Totusi, ele castiga bani din publicitate si din oferirea, contra cost, a unor pachete cu instrumente care sa ajute in trecerea unor stadii. Jocurile de tip ,,pacanele” fara contributie financiara sunt un instrument de marketing pentru cazinouri cu jocuri gratis. Jucatorii au posibilitatea sa acceseze unele cazinouri online si sa joace varianta demo. Unul dintre cei mai mari furnizori de jocuri de noroc cu varianta demo este dezvoltatorul suedez NetEnt. Aceasta poate fi gasit in marea majoritate a cazinourilor online licentiate in Romania.

Avand posibilitatea de a selecta jocurile care li se potrivesc cel mai bine, jucatorii isi pot alege cazinourile in care sa joace pe bani reali, luand in calcul si alte criterii: renume, recenzii, oportunitati, metode de plata, etc. Cazinourile online folosesc jocurile gratis si ca bonus de bun venit pentru jucatorii care isi deschid un cont. Ele sunt oferite fara niciun fel de constrangere sau sunt conditionate de depunerea unor sume de bani. Cazinourile mai folosesc jocurile gratis pe bani reali (rotiri gratuite) ca o metoda de recompensare a jucatorilor de cazinou, dar si ca un instrument de reactivare a jucatorilor care nu au accesat platforma de mult timp.

Industria este una infloritoare, urmare a popularitatii jocurilor online de orice tip. Pentru unele categorii de persoane, cum ar fi navetistii, ele sunt extrem de utile, facand sa treaca mai usor timpul. Ele pot dezvolta anumite competente, stimuland si dezvoltand gandirea strategica si logica. In acelasi timp, ele pot fi si un liant social, stimuland interactivitatea cu prietenii. Prin mentinerea unei stari de activitate crescuta a creierului, jocurile online pot fi un bun remediu antistres. Nu toate sunt bune si frumoase cand vorbim de jocurile online. Ele pot da dependenta si pot cauza stari de oboseala, dureri de spate sau de ochi. De aceea, timpul petrecut in fata calculatorului trebuie bine echilibrat cu cat mai mult timp petrecut in natura.

PUBLICITATE