Jocuri de cazinou vs pariuri: Diferențe fundamentale

Jocurile de noroc și pariurile de toate felurile sunt deseori confundate ca fiind activități similare, dar în realitate lucrurile nu stau deloc așa. Principiile pe care acestea se bazează sunt diferite

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Dacă ne rezumăm la reglementările în vigoare, jocurile de noroc și pariurile sunt încadrate la aceeași categorie, însă există diferențe substanțiale. Poți observa lucrul acesta prin prisma unui cazinou online, care niciodată nu amestecă aceste două activități, ci fiecare care categorie separată, tocmai pentru a nu crea confuzii. Iată câteva diferențe fundamentale dintre pariuri și jocurile de cazinou:

Pariuri

Atunci când spui pariuri nu trebuie să te raportezi strict la cele sportive pentru că există nenumărate alte tipuri de pariuri. Acestea sunt evenimente care nu pot fi prezise cu ușurință, iar fără cunoștințe solide, informații de ultimă oră și statistici, rezultatul unui eveniment pe care se poate paria poate fi oarecum anticipat.

O caracteristică a pariurilor este că acestea se bazează pe informații minime și uneori este necesar să te documentezi puțin pentru a prezice rezultatul și la final să te declari câștigător. Cu cât ajungi un parior mai experimentat, cu atât șansele tale de obține venituri din pariuri cresc și ele pe măsură. Cele mai bune ponturi pariuri funcționează în cazul sporturilor și în special ale fotbalului. Nenumăratele tipuri de pariuri facilitează oarecum lucrul acesta și rezultatele pot fi anticipate într-o proporție foarte mare. 

Partea mai puțin bună în pariuri este că pot exista surprize. Evenimentele neașteptate sunt normale, din acest motiv nimic nu este sigur, dar nici astfel de lucruri nu se întâmplă des, ci pot fi încadrate mai degrabă la excepții.

Jocurile de cazinou

După nume îți dai seama că acestea țin în mare parte doar de noroc și cel mai bun exemplu este cel al păcănelelor, unde doar norocul decide cine, ce și cât câștigă. Cunoștințele și experiența nu pot influența lucrul acesta, oricând de mult îți dorești. Este cazul și în jocul de ruletă, unde deși pot fi implementate strategii valabile în pariuri, ele nu au același efect.

Ghidate de șansă, rezultatele jocurilor de noroc sunt aleatorii și nu pot fi prezise. Procentul de câștig este de 50-50% atunci când vorbim despre o rotire în sloturile video, fie de o mână în jocurile cu cărți precum baccarat și blackjack. Oricând s-ar strădui, pariorul nu poate influența rezultatul unei rotiri sau a unei mâini, ci doar să mizeze pe noroc. Comparativ cu pariurile, jocurile de noroc trebuie privite doar ca o activitate modernă de a te distra, destinată în mare parte celor care le place adrenalina și trăiesc mereu cu emoții rezultatul după fiecare rundă.

Jocuri de noroc sau pariuri?

Cât timp aceste două activități sunt privite doar ca distracție și nu se cade într-o extremă, ambele sunt variante care te vor ajuta. Însă, dacă îți place adrenalina și vrei să trăiești cu emoții fiecare acțiune a ta, atunci jocurile de cazinou sunt alegerea inspirată. În schimb, dacă ești adeptul pariurilor după informații și vrei să faci o pasiune din acest lucru care să-ți aducă și bani, optează pentru pariuri. Joacă responsabil!

PUBLICITATE