Joci la pariuri sportive? Evită să comiți aceste 9 greșeli

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Atunci când primesc un bonus pariuri, mulți jucători nu se mai concentrează suficient pe biletul pus, considerând că nu au nimic de pierdut, întrucât oricum banii nu erau ai lor.  Aceasta este o greșeală de evitat, pentru că, din moment ce îi ai în cont, banii sunt ai tăi. Trebuie doar ca să vezi cum faci ca să îi transferi în balanța reală.

Alte 9 greșeli de evitat, în ordinea importanței, sunt următoarele:

Nu juca la agenții nelicențiate

Indiferent de cât de atractivă ți s-ar părea oferta unui operator nelicențiat, sub nicio formă să nu îți deschizi cont pe acea platformă. Joacă doar la agențiile online care dețin licență valabilă emisă de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Doar așa ai garanția că bookmakerul este unul serios și că drepturile tale, ca și client, vor fi respectate.

Nu juca la recuperare

Jucatul la recuperare este cauza pentru care cei mai mulți pariori ajung să realimenteze contul foarte des. După câteva pariuri pierdute, ei își pierd luciditatea și pun prea mulți bani pe bilete foarte riscante, din dorința de câștiga înapoi cât mai repede banii care s-au dus. În cazul în care simți această pornire, cel mai bine este să închizi site-ul de pariuri.

Nu sări peste analizarea meciului

O altă greșeală majoră este să riști bani fără să ai un argument solid. La acest argument ajungi numai după ce analizezi partida în detaliu. Nu te ghida exclusiv după cote sau după statistică. Acești indicatori sunt numai puncte de pornire pentru un demers complex, care trebuie să aibă în vedere toți factorii de influență (absenți, echipă probabilă, motivație, atmosferă, fani etc).

Nu pune multe selecții pe bilet

Gândește-te că joci ruleta rusească. Dacă apeși pe trăgaci o dată, sunt șanse mari să scapi. Dacă apeși de mai multe ori, șansele se reduc considerabil. Același raționament este valabil și în cazul biletelor la pariuri: cu cât pui mai multe selecții pe ele, cu atât este mai probabil ca unul dintre pronosticuri „să te facă”.

Nu supralicita pariurile live

Dacă ești amator de adrenalină, cu siguranță că pariezi live. Totul e bine când câștigi bilet după bilet. Faci rulaj, deci poate să crească mai repede decât prin bilete premeci. Pe de altă parte, ce urcă rapid se poate duce în jos cu aceeași viteză, dacă intri într-o spirală a pariurilor pierzătoare. Adrenalina despre care vorbeam afectează judecata.

Nu te lăcomi

Ca și jucatul la recuperare, lăcomia este un inamic de temut al pariorilor. Ea îi face pe mulți să pună bilete cu zeci de selecții, sau să joace meciuri cu cote mari. În loc să facă pași mai mărunți, dar mai siguri, unii jucători vor să facă salturi de câțiva metri. Se poate ca o dată să „bată vântul din spate” și să le iasă, dar în majoritatea cazurilor ei pierd.

Nu „gândi” cu inima

Pariorii subiectivi au șanse mici de reușită, deoarece informațiile strânse pentru analizarea meciului sunt cântărite deformat. Nu paria pe echipa favorită doar pentru că speri să câștige și nici împotriva ei atunci când ești supărat din cauza rezultatelor anterioare. De asemenea, nu pune pe bilete meciurile rivalelor echipei favorite, dacă știi că nu poți fi obiectiv.

Nu te bucura prea mult când câștigi

Ca și supărarea care apare în cazul eșecului, bucuria prilejuită de un câștig îți poate afecta luciditatea. În momentele de exaltare simți că poți câștiga mai mult și ai tendința să nu mai ții cont de principiile de Money Management. Cel mai bine este să iei o pauză și să te bucuri de victorie. Te poți întoarce pe site când emoțiile pozitive au trecut.

Nu paria când nu ai chef

Dacă nu ești parior profesionist, să știi că nu este obligatoriu să intri pe site-ul de pariuri în fiecare zi. Nici măcar cei care trăiesc din așa ceva nu pun bilete zilnice, ci numai atunci când trebuie. Se poate ca într-o zi să nu fii în dispoziția necesară pentru pariuri. Atunci, stai departe de ele. Uită-te la un film. Relaxează-te altfel.

PUBLICITATE