Jenant! După ce a aprobat un regulament aberant, Carabelea încearcă să se disculpe

Am asistat la o scenă penibila a primarului Andrei Carabelea care se plânge între o postare pe Facebook că presa l-a criticat pentru Regulamentul care poartă semnătura lui, asta după ce o mare parte a comunității locale a reacționat dur la ultimele bazaconii administrative.

Reamintim că primarul a propus și consilierii locali au votat un nou Regulament privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică din municipiul Piatra Neamț, care, printre altele, vine cu măsuri restrictive pentru iubitorii de animale, dar și pentru cetățenii care nu respectă noile măsuri impuse.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Primarul a fost foarte deranjat că presa a luat Hotărârea de Consiliu local și a expus-o cuvânt cu cuvânt. Îl anunțăm pe domnului Carabelea că presa nu a făcut altceva decât să citeze din regulamentul propriu. Un regulament scris negru pe alb și postat pe site-ul primăriei (VEZI AICI)

Ba chiar o parte a presei l-a avertizat public înainte de a propune regulamentul că sunt mai multe lucruri în neregulă.

Dacă regulamentul ar fi trecut „neobservat” în spațiul public, domnul primar nu ar mai fi fost atât de supărat pe presă. Și nu ar mai fi dat „ordin de partid” ca postarea lui să fie distribuită și comentată de postaci.

În orice caz, absurdul capătă forme maxime! După ce a instituit măsuri și contravenții, Carabelea spune că deocamdată nu se vor da amenzi. Cum va face asta? Va cere polițiștilor locali să nu aplice întocmai Hotărârea de Consiliu local și să nu amendeze pe cei care încalcă prevederile noului regulament? Păi, ne scuzați domnule primar, dar asta miroase abuz în serviciu și este penal.

Pe bună dreptate, ne întrebăm: polițiștii ce vor face? Vor aplica Hotărârea de Consiliu local sau vor sta cu ochii pe pagina de Facebook a primarului să vadă ce mai scrie și cum intrerpretează el legea.

Nu mai bine făceați un Regulament mai puțin restrictiv, bazat pe realitatea din oraș și pe nevoile comunității și care să fie dezbătut cu o masa mare a populației?  E o vorbă în popor: ”Unde nu-i cap… vai de picioare!”

Domnule primar Carabelea, când presa vă laudă, e bună. Când presa prezintă cuvânt cu cuvânt ceea ce dumneavoastră decideți prin Hotărâri de Consiliu local, nu mai este bună, e manipulatoare și rea.

Au trecut opt luni domnule primar! Ne străduim să scriem un articol pozitiv despre ceea ce faceți în oraș și nu găsim acel subiect. Faceți lucruri corecte și bune pentru locuitorii orașului nu doar ambiții sau interese personale și măsuri habarniste, pentru că presa nu manipulează. Ea expune ceea ce face administrația pe care o conduceți. Informează cetățenii cu privire la măsurile și hotărârile pe care le luați.

PUBLICITATE