Jandarmul care s-a stins din viață. De la o simplă rețetă cu paracetamol… la deces

Toma Constantin, plutonierul adjutant șef subofițer din cadrul Detașamentului Mobil de Jandarmi Piatra Neamț, s-a stins din viață la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de urgență Piatra Neamț, în dimineața zilei de 25 octombrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un profesionist, un om de o mare noblețe sufletească, devotat profesiei de jandarm, dăruit pe deplin familiei și idealurilor pe care le-a avut în viață,a părăsit această lume la numai 42 de ani, lăsând în urmă un gol imens, o soție și o fetiță de numai 2 ani.

Nu a avut simptome de nicio boală…nici la ora 2 după-amiaza când am stat la masă, era perfect, am mâncat împreună și imediat a început să se simtă rău, cu frisoane…nu-mi explic. Nici doctorii nu aveau o explicație la momentul respectiv.
În primă fază a refuzat internarea pentru că a primit o simplă rețetă cu paracetamol și ca fiecare, când primește o rețetă cu paracetamol și având copil acasă și servici a doua zi, normal că te duci acasă să te tratezi. Dar ulterior, la 3 ore după prima externare s-a simțit mai rău și am chemat salvarea și de aici…se știe ce a urmat.
Eu totuși sper să nu fie o culpă medicală, pentru că doctorii din câte am văzut și-au dat interesul dar nu știu, poate a fost o situație care a fost mai grea și pentru ei și au fost depășiți. Ținând cont că mi s-a spus că este netransportabil cu elicopterul, vă dați seama…deci sper să fie doar ceva care așa a fost să fie și doar atât. Vom vedea concluziile. Deocamdată mai durează câteva ore până se face necropsia și așteptăm o scrisoare medicală și vedem atunci.
Părerea mea ar fi că cei de la UPU dacă într-adevăr i-au recomandat internarea și i-au spus că ar trebui să stea…să-i spună și motivul. Dar dacă i-au spus că are doar o banală răceală și doar îi recomandă internarea dar nu este obligatorie…
Am primit și eu și fata o doză de antibiotic foarte puternic, pentru că am fost expuși așa-zisului virus…dar nu se știe ce virus.
Această poveste a început și continuă ca un coșmar. Se știe povestea de ieri… astăzi am fost să scot certificatul medico-legal dar mi s-a spus ca nu mi se poate oferi nicio hârtie până nu se constituie comisia la nivelul spitalului, el fiind și cadru militar, deci este intervenția medicului specialist de la minister și așteptăm concluziile.
Indiferent cine se face sau nu se face vinovat, vreau explicații pentru că prea brusc…om tânăr, sportiv și cu toată viața înainte…prea dintr-odată. – a declarat soția acestuia, Toma Ionela

 

Dr. Roxana Pipirigeanu – șef compartiment boli infecțioase din cadrul DSP Neamț

În seara zilei de 24 octombrie, Direcția de Sănătate Publică a fost anunțată de către Spitalul Județean, de existența unui caz grav de șoc toxico-septic care ulterior, în dimineața zilei de 25 a și decedat. Persoana este tânără, cauzele decesului nu sunt încă elucidate și este demarată o anchetă în primul rând în vederea stabilirii diagnosticului de deces.

PUBLICITATE