Jandarmii nemțeni, în sprijinul elevilor. Au oferit peste 70 de cărți bibliotecii din Bicaz

În dimineața zilei de 14 octombrie, locotenentul Marius Gămănuț a fost prezent la Liceul Carol I din Bicaz alături de 60 de elevi în cadrul unei activități preventiv-educative.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ofițerul a prezentat mai multe materiale pentru prevenirea delincvenței juvenile, absenteismului școlar, consumului de alcool ori alte substanțe periculoase și au fost purtate discuții pe linia prevenirii și combaterii violenței în mediul școlar.

De asemenea elevii au aflat care este diferența între răspunderea contravențională și cea penală și care sunt riscurile și vulnerabilitățile la care se pot expune în diferite medii ori anturaje.

Tinerii au fost receptivi la această activitate, purtându-se discuții pe latura subiectelor prezentate iar psihologul unității școlare și profesorii prezenți în sală au ținut să precizeze că astfel de activități sunt întotdeauna bine-venite atât pentru siguranța elevilor cât și pentru liniștea dascălilor.

Tot în cursul zilei de miercuri, 14 octombrie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț a oferit peste 70 de cărți bibliotecii orășenești din Bicaz.

Gestul făcut de dumneavoastră nu face decât să mă ambiționeze și mai mult să mă ocup de această comoară a cărții și sper ca elevii, clienții fideli ai acestei biblioteci, să fructifice din plin fiecare zi, oră sau minut în care studiază aici, în Biblioteca Mihai Eminescu din Bicaz’, a afirmat bibliotecarul Asavei Ion.

PUBLICITATE