Jandarmii montani din Bicaz au găsit un bărbat rătăcit în masivul Ceahlău


Sâmbătă, 6 februarie, în jurul orei 20.00, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ i-a fost direcţionat un apel 112 prin care un cetăţean sesiza faptul că numitul Grigore Dan M. din Braşov s-ar fi rătăcit în masivul Ceahlău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

DSC_1144[5]Concomitent cu primirea solicitării jandarmii montani din Bicaz, în timp ce se deplasau cu autoturismul din dotare pe traseul turistic Izvorul Muntelui  – Secu – Izvorul Alb, au observat pe un drum forestier din zona Bolătău, un bărbat care le-a făcut semn să oprească. Jandarmii au oprit şi au discutat cu bărbatul care le-a relatat faptul că nu cunoaşte zona iar în jurul orei 16.30 a plecat la plimbare de la o cabană. Din descrierea locului unde era cazat acesta, jandarmii şi-au dat seama că este vorba de Centrul de Vizitare a Parcului Naţional Ceahlău.

Jandarmii montani au mers cu bărbatul până la locul de cazare unde au aflat că acesta este venit în zonă cu încă patru prieteni alături de care desfăşoară lucrări de amenajare interioară la Centrul de Vizitare.

Situaţia a fost una delicată dat fiind faptul că bărbatul nu cunoştea zona, nu era echipat corespunzător, se lăsase întunericul iar telefonul acestuia avea bateria descărcată.

Înainte de a-şi lua rămas bun de la jandarmi, bărbatul rătăcit le-a mulţumit acestora iar oamenii legii i-au atras atenţia cu privire la posibilele consecinţe negative ale nerespectării regulilor de comportament pe munte.

PUBLICITATE