Jandarmeria Neamț recrutează candidați pentru admiterea în școlile militare de subofițeri jandarmi

În perioada 15 februarie – 17 aprilie 2021 se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unitățile de învățământ postliceal care formează subofițeri jandarmi, fiind disponibile în total 400 de locuri.

Tinerii nemțeni, interesați de o carieră în Jandarmeria Română au la dispoziție două săptămâni pentru depunerea cererilor tip de înscriere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru anul 2021, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate, în vederea scoaterii la concurs, un număr de 400 locuri în instituțiile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne, astfel:

 • 200 de locuri la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, dintre care 155 de locuri alocate Jandarmeriei Române (4 locuri pentru cetățeni de etnie romă și 2 locuri pentru alte minorități), 25 de locuri alocate S.I.E. și 20 de locuri alocate S.P.P.;
 • 200 de locuri la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, dintre care 175 de locuri alocate Jandarmeriei Române (4 locuri pentru cetățeni de etnie romă și 2 locuri pentru alte minorități) și 25 de locuri alocate S.I.E. 

Cererile de înscriere se depun personal, în perioada 15 februarie – 28 februarie, de luni până vineri între orele 08.00-16.00, sâmbăta și duminica între orele 08.00-14.00 la sediul la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț din Piatra Neamț.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape: 

 • Perioada de înscriere: 15 – 28 februarie
 • Depunerea dosarului de recrutare în volum complet: până la data de 10 martie
 • Proba de evaluare psihologică: până la data de 8 martie
 • Proba de evaluare a performanței fizice: 18- 24 martie
 • Proba de verificare a cunoștințelor: 27 martie
 • Examinarea medicală: 29 martie – 16 aprilie

Activitatea de recrutare și selecție încetează pentru candidații aflați în următoarele situații:

 1. Nu depun în termenul-limită stabilit dosarul de recrutare în volum complet;
 2. Încearcă să fraudeze, prin orice mijloace, activitatea de recrutare și selecție;
 3. Nu îndeplinesc în mod cumulativ condițiile și criteriile de recrutare.

Informații suplimentare referitoare la condițiile de înscriere, întocmirea dosarului de recrutare, organizarea și desfășurarea probelor de selecție și a concursurilor de admitere se pot obține la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț din Piatra Neamț, strada V.A. Ureche, nr. 4-6, la numărul de telefon 0233/230391, interior 24535 sau consultând site-ul unității: http://www.jandarmerianeamt.ro/concursuri-de-admitere-sesiunea-februarie-martie-2021/

 Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștință candidaților prin afișare pe site-urile oficiale ale instituțiilor de învățământ (Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani,  http://www.scoaladragasani.ro/ , Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, https://www.jandarmeriafalticeni.ro/ ).

PUBLICITATE