ITM Neamț, activități de verificare în hoteluri şi restaurante

Pe parcursul anului 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ desfăşoară Acțiunea de verificare şi control a respectării prevederilor legale din  domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în domeniile: hoteluri şi alte facilităţi de cazare, restaurante şi alte activităţi de servicii de alimentaţie.

Obiectivele acestei acţiuni sunt: creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în  domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, identificarea pericolelor şi evaluarea riscurilor la locurile de muncă, identificarea echipamentelor de muncă care pot prezenta riscuri în exploatare pentru lucrători şi verificarea modului de instruire a lucrătorilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La debutul acestei acţiuni, în data de 26 ianuarie, a avut loc o şedinţă de informare şi conştientizare a angajatorilor din aceste domenii de activitate, în sala de şedinţe a Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț.

La activitatea de informare au fost invitați să participe atât angajatori cât şi reprezentanți ai acestora, lucrători desemnaţi pentru a se ocupa de activităţile de prevenire şi protecţie, lucrători şi reprezentanţi ai lucrătorilor cu răspunderi specifice cu atribuţii de securitate şi sănătate în muncă din domeniile hoteluri, alte facilităţi de cazare, restaurante şi alte activităţi de servicii de alimentaţie. Participanţii la acestă întâlnire au primit informaţii cu privire la legislaţia din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi modalităţi de prevenire a riscurilor la locurile de muncă.

La această întâlnire de lucru, din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ, au participat şeful serviciului control SSM şi un inspector de muncă SSM.

PUBLICITATE