ITM Neamț: 14 accidente de muncă dintre care 2 mortale luna trecută

În luna septembrie 2022, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ, au fost realizate un număr de 201 acţiuni de control, din care 129 în domeniul relaţiilor de muncă şi 72 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Urmare finalizării acestor acţiuni, au fost dispuse 207 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un număr de 93 angajatori au fost sancţionaţi cu 115 sancţiuni contravenţionale, din care 94 avertismente contravenţionale şi 21 amenzi în cuantum de 97.600 lei.

ACTIVITATEA ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂŢII ŞI SECURITĂŢII ÎN MUNCĂ

În luna septembrie 2022, au fost realizate un număr de 72 acţiuni de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost dispuse 60 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate. 

Un număr de 41  angajatori au fost sancţionaţi cu 53 de sancţiuni contravenţionale, din care 48 de avertismente contravenţionale şi 5 amenzi în cuantum de 25.000 lei.

Analiza situaţiei evenimentelor de muncă:

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 14 evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la accidentele de circulaţie, căderea de la acelaşi nivel sau  utilizarea  necorespunzătoare a echipamentelor de muncă. Dintre evenimentele comunicate, două au fost mortale. Toate  evenimentele  comunicate sunt în curs de cercetare.

ACTIVITATEA ÎN DOMENIUL RELAŢIILOR DE MUNCĂ

În luna septembrie 2022, inspectorii de muncă au efectuat un număr de 129 controale, au dispus 147 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 62 de sancţiuni contravenţionale, din care 16 amenzi în cuantum de 72.600 lei şi 46 de avertismente contravenţionale.

Urmare a neconformităţilor constatate, inspectorii de muncă au dispus 147 măsuri şi au aplicat 62 sancţiuni contravenţionale, din care: 16 amenzi în valoare totală de 72.600 lei şi 46 avertismente scrise. 

La 3 angajatori au fost identificate 3 persoane care prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în forma scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii.

Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată sunt: restaurant şi transport rutier de mărfuri.

În luna septembrie 2022, angajatorii au încheiat şi înregistrat la instituţia noastră 14 de contracte colective de muncă  şi un act adiţional la contractul colectiv de muncă.

PUBLICITATE