Îți petreci sărbătorile de iarnă la munte? Iată de ce vei avea nevoie!

Majoritatea romanilor aleg sa isi petreaca vacanta de iarna intr-o zona de munte, pentru a se bucura de toate frumusetile si momentele pline de magie ale acestui anotimp. Putini sunt cei care prefera sa evadeze intr-o tara calduroasa si sa evite temperaturile scazute, insa, daca faci parte din prima categorie, atunci esti o persoana caruia ii place aventura la inaltimi si nu se teme sa infrunte conditiile meteo ce pot sa fie nefavorabile uneori, pentru a te bucura de o experienta inedita.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Urmeaza sa iti petreci concediul la munte? Iata ce nu ar trebui sa omiti sa faci inainte de a pleca!

 

  • Nu uita sa iti pregatesti masina corespunzator

 

Acesta este primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere, pentru a evita incidentele neplacute, de orice natura ar fi ele. In cazul in care nu ti-ai dotat autovehiculul cu anvelopele potrivite sezonului, chiar daca temperaturile si conditiile atmosferice au sporit acest aspect, acum este momentul sa iti schimbi cauciucurile de vara cu unele de iarna, cum sunt cele de la Topaspro, spre exemplu, pentru a evita amenzile aferente si pentru a optimiza deplasarea in conditii de siguranta pe carosabilul acoperit de zapada sau gheata. Tot la acest capitol, ar trebui sa te asiguri ca iei si lanturile de zapada si sa ai o rezerva, un recipient cu nisip la tine, pentru a iti usura deplasarea si drumurile din zonele montane.

Nu neglija nici fluidele masinii, verifica-le nivelul, completeaza acolo unde este cazul si asigura-te ca ai tot timpul recipiente cu substantele necesare. De asemenea, verifica presiune din pneuri, precum si roata de rezerva care trebuie sa fie intr-o stare optima.

 

  • Nu uita strictul necesar, lucrurile importante

 

Intotdeauna este bine sa fii pregatit pentru a face fata oricarei situatie! Din acest motiv, pe timp de iarna si, mai ales, daca vrei sa calatoresti inspre o zona de munte, ar trebui sa ai pregatit un bagaj „de urgenta”, care sa contina strictul necesar, lucrurile importante in astfel de situatii, precum: una sau mai multe paturi, cateva haine de purtat pe sub celelalte groase, o lanterna, baterii de rezerva, trusa medicala de prin ajutor, foarfece sau un cutit.

 

  • Totodata, limiteaza-te la un bagaj personal complex, dar nu extrem de incarcat

 

Atunci cand vine vorba de bagajul de calatorie, majoritatea oamenilor, in special femeile, tind sa exagereze, luandu-si mai multe lucruri decat au nevoie, de fapt, si pe care nu vor ajunge sa le poarte. Este important sa iti alegi piesele de imbracaminte care sa iti ofere confortul termin necesar, insa sa nu exagerezi. In functie de numarul de zile, de activitatile pe care le vei desfasura si de evenimentele la care vei participa, centralizeaza-ti tinutele si alege-le cu grija.

 

  • Asigura-te ca ai echipamentul necesar

 

In functie de activitatile pe care vrei le faci in concediu, nu uita sa iti iei echipamentul necesar, cu tot ce presupune practicarea unui sport de iarna, astfel incat sa te poti bucura in voie de vacanta si sa ai parte de sarbatori de poveste. Daca iti doresti sa fii sigur ca nu ai ratat nimic, vezi mai multe aici si urmeaza sfaturile pentru a avea un un echipament si un bagaj complet.

 

  • Daca alegi sa te cazezi la o cabana, nu uita de provizii

 

In cazul in care te incadrezi in tipologia persoanelor ce, atunci cand pleaca in vacanta la munte, vor sa se bucure pe deplin de tot ceea ce inseamna aceasta experienta, in mod sigur vei prefera sa stai pentru cateva zile la o cabana rustica, in detrimentul conditiilor luxoase oferite de complexele hoteliere. In acest caz, ar trebui sa iti faci stocul de provizii necesare acestei excursii, in special cele ce tin de alimentatie. Nu uita sa aduci cu tine alimente solide, care nu sunt perisabile, provizii necesare pentru cateva zile sau perioada pe care urmeaza sa o petreci in acel loc.

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand te pregatesti sa pleci intr-o zona de munte pentru a iti petrece sarbatorile de iarna. Daca vei avea grija ca bagajul tau sa fie complet si complex, in mod sigur concediul se va dovedi a fi unul minunat, o experienta inedita.

PUBLICITATE