Italia prelungește carantina și introduce vaccinarea obligatorie pentru personalul sanitar

Italia a decis să prelungească restricţiile pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, printre care închiderea restaurantelor, magazinelor şi muzeelor până la 30 aprilie.

Noul decret face ca vaccinarea să fie obligatorie pentru personalul sanitar, însă păstrează deschise şcolile primare şi prevede că măsuri de relaxare vor putea fi luate înainte de sfârşitul lui aprilie în cazul unei ameliorări a situaţiei sanitare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Italia se confruntă cu o mișcare anti-vaccinare înrădăcinată, iar izbucnirea recentă a unor focare de Covid-19 în spitalele din țară, după ce personalul a refuzat să se imunizeze, a stârnit un val de indignare într-o țară în care mai mult de 109.000 de oameni au murit din cauza bolii.

Cu toate acestea, criticii guvernamentali au pus sub semnul întrebării legalitatea actului de a obliga o anumită categorie de persoane să se vaccineze.

Decretul aprobat de cabinetul premierului Mario Draghi spune că lucrătorii din domeniul sănătății, inclusiv farmaciștii, „sunt obligați să se vaccineze”.

Cei care refuză ar putea fi suspendați fără plată pentru restul anului, scrie Reuters.

„Scopul măsurii este de a proteja cât mai mult posibil atât personalul medical și paramedical, cât și pe cei care se află în medii care ar putea fi mai expuși riscului de infecție”, a spus guvernul într-un comunicat.

Decretul introduce, de asemenea, protecție legală pentru cei care administrează vaccinurile, o măsură pe care medicii și asistentele medicale o ceruseră după ce medicii au fost supuși anchetei pentru omor în urma morții unui om vaccinat în Sicilia.

PUBLICITATE