Italia intră în Zona ROȘIE și se alătură statelor cu restricții dure

În timp ce în România autoritățile dau asigurări că epidemia este pe un trend descrescător, tot mai multe țări anunță restricții și mai dure în loc de o relaxare dorită.

Premierul Italiei a anunțat ieri seară că toată țara va fi considerată Zonă ROȘIE între 24 decembrie și 6 ianuarie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, va fi interzisă ieșirea din case pentru alte motive decât deplasarea la muncă sau urgențele medicale, magazinele neesențiale, restaurantele și barurile se vor închide, la fel și saloanele cosmetice.

Supermaketurile și farmaciile rămân deschise însă doar până la ora 21:00, deplasarea între regiunile italiene este interzisă iar în ceea ce privește numărul de invitați, italienii vor putea primi în case maximum două persoane care nu locuiesc cu ei, doar între orele 5:00 și 22:00.

Germania a intrat în carantină în perioada sărbătorilor de iarnă, ceea ce înseamnă că magazinele neesenţiale se închid, la fel și școlile.

Contactele sociale vor trebui limitate la cel mult cinci adulţi din două gospodării diferite.

Școlile, magazinele neesențiale, restaurantele, barurile, spaţiile culturale şi arenele sportive s-au închis și în Olanda.

Țara a intrat în carantină începând de miercuri timp de 5 săptămâni, adică până la 19 ianuarie.

În Lituania, Guvernul a decis intrarea în lockdown național începând de miercuri şi până la 31 ianuarie iar în Cehia se reintroduce carantina pe timp de noapte și se închid din nou barurile și restaurantele, inclusiv în perioada Crăciunului. Sunt interzise întâlnirile a mai mult de șase persoane, fie că este vorba de interior, fie în aer liber. De ieri, nu mai este permis nici consumul de alcool în aer liber, iar vacanța școlară va începe mai devreme.

Londra şi mai multe comitate învecinate trec la nivelul maxim de restricţii antiepidemice, astfel că începând de miercuri acestea și-au închis barurile şi restaurantele, este limitată şi mai mult socializarea, dar şcolile rămân deschise (exceptând Greenwich şi Islington). Guvernul britanic a elaborat un sistem de restricţii antiepidemice pe trei nivele, capitala Londra fiind în prezent la al doilea nivel.

PUBLICITATE