ISU Neamț: Trei incendii stinse de pompieri în acest weekend (9-10 septembrie)

Sâmbătă, 09.09.2017, la ora 19:58, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu de deşeuri menajere între rostul a două scări de bloc în municipiul Roman, str. Victor Hugo. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat opt pompieri militari cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.
În urma evenimentului au ars resturi menajere aflate în rostul dintre cele două scări de bloc.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,fumatul în locuri nepermise”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Duminică, 10.09.2017, la ora 09:32, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu de deşeuri hârtie/carton municipiul Piatra Neamţ, str. Dragoş Vodă la ieşirea spre Gârcina, lângă pădure. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ.
În urma evenimentului au ars cca. 200 kg deşeuri hârtie/carton.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

Duminică, 10.09.2017, la ora 10:21, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în comuna Grinţieş, sat Grinţieşul Mare. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat nouă pompieri militari cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Gărzii II Poiana Teiului şi un voluntar din cadrul campaniei de voluntariat ,,Salvator din Pasiune” la ISU Neamţ.
În urma evenimentului au ars cca. 100 mp acoperiş casă construit din plăci de azbociment şi astereală din lemn, magazia din lemn lipită de casă. Echipajul de paramedici SMURD a acordat primul ajutor proprietarei locuinţei, de 56 de ani, care a suferit un atac de panică, nefiind transportată la spital.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,coş de fum neprotejat termic corespunzător”.

PUBLICITATE