ISU Neamț: Șapte incendii stinse de pompieri în acest weekend

Vineri, 20.10.2017, la ora 12:05, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un tablou electric în localitatea Ruginoasa. La fața locului s-au deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman şi trei voluntari din cadrul SVSU Ruginoasa.
În urma evenimentului au ars tabloul şi contorul electric şi 1 mp din cornişa acoperişului.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit la contorul electric defect”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sâmbătă, 21.10.2017, la ora 08:06, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă în comuna Pipirig, sat Stânca. La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere, un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ precum şi patru pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Pipirig.
În urma evenimentului au ars: cca. 60 mp acoperiş din lemn cu învelitoare din tablă şi s-au deteriorat tavanul şi bunurile materiale din 3 camere.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coş de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile”.

Sâmbătă, 21.10.2017, la ora 18:47, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă în comuna Trifeşti, sat Miron Costin. La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere, un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Roman precum şi doi voluntari din cadrul SVSU Trifeşti.
În urma evenimentului au ars: o magazie, cu suprafaţa de 16 mp, realizată din lemn cu învelitoare din tablă şi bunurile aflate în interior.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

Duminică, 22.10.2017, la ora 18:27, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă în comuna Pipirig, sat Boboieşti. La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere şi un autocamion de intervenţie, un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ şi doi pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Pipirig. Datorită intervenţiei prompte şi rapide a forţelor a fost limitată propagarea incendiului la întreaga locuinţă.
În urma evenimentului au ars bunurile aflate într-o cameră.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,folosirea de combustibil neadecvat”.

Duminică, 22.10.2017, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină la două incendii produse la funinginea din interirul coşurilor de evacuare a fumului, în localităţile Buhalniţa din comuna Hangu şi Petricani.
Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost ,,coş de fum necurăţat de funingine”

Misiune de stingere incendiu de vegetaţie uscată

Vineri, 20.10.2017, la ora 18:46, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu de vegetaţie uscată în municipiul Piatra Neamţ, str. Dimitrie Leonida. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ.
În urma evenimentului au ars aproximativ 300 mp vegetaţie uscată.
Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,acţiunea unor persoane iresponsabile”.

PUBLICITATE