ISU Neamț, sancțiuni severe în sectorul turismului și alimentației publice

O serie de acțiuni de control desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț au scos la iveală multiple nereguli în ceea ce privește securitatea la incendiu la operatorii economici din județ.

Potrivit ISU Neamț, au fost controlați 17 operatori economici, iar cuantumul amenzilor aplicate este de 467.500 lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„În perioada 17.01-10.02.2024, cadrele ISU Neamț au desfășurat acțiuni de control la 17 operatori economici din categoriile turism și alimentație publică.

Pe timpul verificărilor, au fost constatat 74 neconformități pe linia securității la incendiu, fiind sancționate cu 42 de avertismente și 23 amenzi, în cuantum de 467.500 lei.

De asemenea, controalele desfășurate au relevat faptul că 9 dintre obiective funcționau fără autorizație de securitate la incendiu, unuia dintre aceștia fiindu-i aplicată sancțiunea complementară de oprire a funcționării în conformitate cu HGR 915/2015. Acest operator economic este din municipiul Roman.” – a transmis ISU Neamț

Un alt operator economic, care fusese sancționat similar în data de 29 decembrie 2023, a reușit să remedieze deficiențele și să obțină autorizația necesară, reluându-și activitatea după desigilare.

„Reamintim faptul că începând cu data de 1 ianuarie 2024, * documentațiile de avizare/autorizare privind securitatea la incendiu/protecție civilă, se depun doar în format electronic, pdf. sau word,* cu semnătură electronică a beneficiarilor sau a proiectanților/verificatorilor/ experților tehnici atestați.” – a mai precizat ISU Neamț

PUBLICITATE