ISU Neamț – Patru incendii stinse ieri, 14 iulie, de pompieri


Joi, 14.07.2016, la ora 13:19, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu într-o gospodărie din satul Slobozia, comuna Boghicea, unde ardea o bucătărie de vară. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă SMURD. La sosirea pompierilor militari, cinci membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi 10 localnici acţionau pentru localizarea incendiului, care cuprindea şi o porţiune din acoperişul casei. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, după operaţiuni ce au durat o oră.
Au ars bucătăria de vară, cu suprafaţa de 9 mp., şi o porţiune de aproximativ 15 mp., din acoperişul casei.
Cauza probabilă a incendiului – coş de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Joi, 14.07.2016, la ora 20:55, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată pe un teren din oraşul Bicaz. La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ – Punctul de lucru Bicaz cu o autospecială de stins incendii şi doi membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului cu o autospecială. Forţele au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp.
Cauza
probabilă a incendiului – focul deschis în spaţii deschise.

Joi, 14.07.2016, la ora 23:20, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu într-o gospodărie din satul Borşeni, comuna Războieni, unde ardeau stogurile de furaje. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă SMURD şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei cu o autospecială. Forţele au stins incendiul în jurul orei 02:20.
Au ars şase tone de plante furajere.
Cauza probabilă a incendiului – autoaprinderea.

Joi, 14.07.2016, la ora 23:47, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu într-o gospodărie din satul Băluşeşti, comuna Icuşeşti, unde ardea o fânărie. La locul indicat s-au deplasat 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei cu o cisternă şi au sărit în sprijin 12 localnici. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat tatălui proprietarului, în vârstă de 86 de ani, care suferise un atac de panică şi care a fost preluat şi transportat la spital de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Forţele au stins incendiul în jurul orei 03:30.
Au ars: adăpostul pentru animale, construit din lemn, pe o suprafaţă de 18 mp., depozitul de furaje, construit din lemn, cu suprafaţa de 50 mp., opt grinzi de lemn, şase tone de furaje şi cinci tone de lemn de foc.
Cauza probabilă a incendiului – scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

PUBLICITATE