ISU Neamț – misiuni de stingere incendii și salvare persoane, ieri (9 ianuarie)


Misiuni de stingere incendii

Luni, 09.01.2017 la ora 08.44, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la acoperișul unei locuințe din localitatea Tîrgu Neamț. La locul evenimentului s-au deplasat 6 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț care au stins incendiul în urma căruia au ars aproximativ 2 mp din planșeul locuinței. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Luni, 09.01.2017 la ora 14.57, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la coșul de fum al unei locuințe din localitatea Țibucani. La locul evenimentului s-au deplasat 6 subofiţeri cu 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț care au stins incendiul în urma căruia a ars funinginea din interiorul coșului de fum. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum necurățat de funingine.

Luni, 09.01.2017 la ora 20.31, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la coșul de fum al unei locuințe din localitatea Curichiștea, com. Grumăzești La locul evenimentului s-au deplasat 5 subofiţeri cu 1 autospecială de capacitate medie din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț care au stins incendiul în urma căruia a ars funinginea din interiorul sobei și a coșului de fum. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum necurățat de funingine.

Misiuni salvare persoane

Luni, 09.01.2017 în intervalul orar 12:51-17:00, Detașamentul de Pompieri Roman a intervenit în sprijinul unei ambulanțe SAJ care se deplasa către localitatea Bălușești, comuna Icușești, în vederea preluării unui copil de 5 ani în stare febrilă. Pentru a putea ajunge în localitatea Bălușești s-a intervenit cu 3 subofițeri cu o autofreză multifuncțională din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman și cu 2 subofițeri cu un autocamion de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț. S-a realizat deszăpezirea DC 83 între localitățile Icușești și Bălușești cu autofreza multifuncțională, iar pacientul a fost transportat la ambulanța SAJ de către echipajul de pe autocamion.

Luni, 09.01.2017 în intervalul orar 17:40-20:20, Detașamentul de Pompieri Roman a intervenit în sprijinul unei ambulanțe SAJ care se deplasa către localitatea Mesteacăn, comuna Icușești, pentru a prelua o gravidă în 38 de săptămâni, localitatea fiind izolată. S-a început deszăpezirea drumului de acces spre localitatea Mesteacăn, ulterior datorită troienelor de zăpadă foarte înalte (aproximativ 2-2,5m) s-a intervenit cu un echipaj UTV (șenilată) de la ISU Bacău. S-a preluat pacienta în vârstă de 30 de ani, care a fost transportată la ambulanța SAJ.

Misiune degajare autoturism

Luni, 09.01.2017 la ora 08.25, pe timpul deplasării către punctul de lucru Poienari, echipajul de 5 subofițeri cu o autospecială FRAP din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, au intervenit pentru degajarea unui autoturism ieșit de pe carosabil pe raza comunei Gîdinți.

D.M.B.
PUBLICITATE