ISU Neamț – Misiuni de asanare pirotehnică și salvare animal


Duminică, 02.10.2016, la ora 12:21, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre descoperirea unui element de muniție la o societate comercială din municipiul Roman. La locul intervenţiei s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamț cu 1 ofițer, 1 subofițer și autospeciala pirotehnică, care a ridicat, în vederea depozitării și ulterior a distrugerii, 1 lovitură de aruncător de cal 82 mm. Muniția a fost descoperită de un angajat al societății, în curtea acesteia, în canalul de transport al sfeclei de zahăr, pe timpul lucrărilor la canalul respectiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Duminică, 02.10.2016, la ora 13:14, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre descoperirea unui element de muniție în satul Ticoș Floarea, comuna Tașca. La locul intervenţiei s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamț cu 1 ofițer, 1subofițer și autospeciala pirotehnică, care a ridicat, în vederea depozitării și ulterior a distrugerii, 1 lovitură de aruncător de cal 82 mm. Muniția a fost descoperită de un cetățean, pe timpul unei drumeții în zona forestieră de pe lângă pârâul Floarea . Echipa pirotehnică a verificat zona pe cca. 100 mp, utilizând detectorul de metale GARRETT GTI 2500, și nu a mai descoperit alte elemente de muniție.

Sâmbătă, 01.10.2016, la ora 18:57, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la SNUAU „112”, că în comuna Bahna, o vacă a căzut și a rămas blocată într-un beci dintr-o gospodărie. La locul producerii evenimentului s-au deplasat șase subofițeri cu o autospecială de lucru și spumă de capacitate medie din cadrul  Detașamentului de Pompieri Roman. Pompierii salvatori au acționat pentru degajarea vacii, de aproximativ 400 de kilograme, din beciul în care aceasta căzuse.

D.M.B.
PUBLICITATE